PAKKEVEKST PÅ TRAPPENE: . - Kontaktfrie og fleksible leveringsalternativer har vi opplevd en formidabel etterspørsel av under pandemien, sier Robin Olsen i PostNord.

Fortsatt vekst for PostNord

PostNord økte omsetningen med 12 prosent og driftsresultatet med 40 prosent i første kvartal. Men marginen er fortsatt liten.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I første kvartal 2021 ble driftsresultatet (EBIT) 33 millioner kroner mot 24 millioner kroner i samme periode i fjor (+ 40 %), mens inntektene endte på 1209 millioner kroner mot 1077 millioner i 2020 (+ 12 %).

Inntekts- og resultatforbedringen skyldes i hovedsak en uvanlig sterk vekst i netthandelen og økt pakkevekst, opplyser PostNord i en pressemelding. Driftsmarginen er imidlertid på kun 2,7 prosent.

- PostNord forbereder seg på at pakkeveksten vil fortsette å øke i årene fremover. Derfor investeres det i terminaler, økt sorteringskapasitet, nye og smartere løsninger og et betydelig forsterket tilbud innen både butikk- og hjemleveringstjenester spesielt, sier administrerende direktør Robin Olsen.

For å møte netthandelsveksten og verdenshandelen har PostNord blant annet kjøpt tomt i Drammen (Hanekleiva næringspark) på 43 mål og hvor etableringen er ansett strategisk viktig for økt kapasitet. Dette i tillegg til tidligere i investeringer for terminal på Langhus og Bergen. Planen er å tredoble sorteringskapasiteten i Norge innen 2025.

Powered by Labrador CMS