Rekordår for Drammen Havn

Nå planlegger havna utvidelser for å kunne vokse videre.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen Havn satte rekorder på nesten alle områder i 2013. Havnen omsatte i 2013 for rundt 61 millioner kroner, en markant økning fra året før. Det økonomiske resultatet ble på omtrent 17 millioner kroner, noe styreleder Johan Baumann er meget godt fornøyd med.

- Den kraftigste veksten sto containertransporten for, og havna i Drammen tok i fjor imot cirka 30.000 containere fullpakket med varer. En del av økningen skyldes en ny linje som ble etablert mellom Baltikum og Drammen i fjor, uttaler Baumann.Bilimporten over Drammen havn, Norges desidert største bilhavn, økte med 11 prosent.  Det ble satt rekord i sementimport og eksporten av tømmer over Drammen havn har aldri vært større enn i 2013.

Havnedirektør Einar Olsen er meget tilfreds med resultatene som ble oppnådd i 2013. Han ser frem til å utvikle havna videre.

- I år begynner arbeidet med å forberede flytting av godsjernbaneterminalene fra byens sentrum til havneområdet på Holmen der Jernbaneverket investerer betydelige beløp i nye spor. Flyttingen medfører bedre og mer miljøvennlig transport og muligheter for byutvikling der dagens terminaler ligger, uttaler havnedirektør Olsen.

Det ble i 2013 foretatt betydelige utfyllinger på havna i Drammen, og nye utfyllinger i fjorden er under planlegging. 

- Havneområdet vil om noen år være betydelig utvidet og Drammen havn vil være godt rustet for å kunne utvikle sin rolle som en viktig samarbeidspartner for regionens næringsliv. Pr. i dag bidrar havna direkte og indirekte til sysselsetting av bortimot 2.500 personer og til en omsetning på cirka fire milliarder kroner, avslutter havnedirektør Einar Olsen.

 

Powered by Labrador CMS