Samskips nyhetsslipp på Nor-Shipping

Are Gråthen, Samskip-sjef i Norge (t.h.) og Oskar Mykland, CFO Red Rock - Part of Ocean Infinity, har inngått samarbeid om to hydrogendrevne containerskip.

To hydrogendrevne containerskip i 2025

Den norske Samskip-sjefen Are Gråthen slapp på Nor-Shipping denne uken nyheten om selskapets lansering av to nye hydrogendrevne containerskip i 2025.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I samarbeid med Ocean Infinity er flere utslippsfrie skip på vei.

Gråthen fant Nor-Shipping som et naturlig sted å kunngjøre at verdens første hydrogendrevne containerfartøy realiseres og blir til virkelighet.

- Vi gleder oss veldig til fortsettelsen etter at vi nå har styrket samarbeidet med Ocean Infinity, forteller Samskip-sjefen til Logistikk Inside.

Samskips Are Gråthen fant Nor-Shipping som et naturlig sted å kunngjøre at verdens første hydrogendrevne containerfartøy realiseres og blir til virkelighet.

- Hvorfor denne investeringen?

- Alle snakker om det «grønne skiftet», men hittil er det få som har gjort noe mer enn powerpoints. Samskip har en visjon om å gjøre «grønn logistikk enkelt» (Making Green Logistics Easy), sier Gråthen.

– Men dere er ikke alene?

- Skipene er første del i et utvidet samarbeid Samskip har inngått med Ocean Infinity, med nettopp dette formål.

- Hva blir framdriften videre?

- Neste steg er å konkludere skipsbyggingskontrakten med verftet, parallelt med landing av kontrakt for leveranse av det utslippsfrie fremdriftssystemet. Samtidig skal resultatet av støttesøknaden til Enova kunngjøres, og en langtids time charter-avtale inngås mellom Samskip og Ocean Infinity. Alt dette i løpet av 2. kvartal 2022.

- Når skal skipene på vannet?

– De skal på vannet i 2024, og utslippsfrie i. løpet av 1. halvår 2025.

- Hva skal fraktes, og hvor skal godset?

- Multimodale containere, hovedsakelig 45-fots, skal fraktes mellom Nord-Europa og Oslofjorden.

- Hvem er kundene?

– Det er eksisterende kunder av Samskip, alle vareeiere, nye industrielle aktører, speditører, og alle som i disse dager proklamerer offentlig at det er dette som må til for at vareeiere skal nå sine klimamål, avslutter adm. direktør Are Gråthen i Samskip Norge.

Powered by Labrador CMS