LOGISTIKK2022: NYTTIG LOGISTIKK-LÆRING:

– Alt er digitalisert – bortsett fra logistikken

Etter over 500 timer i lastebiler og på kjørekontor, har Kim Iversen sett hvordan vareeiere og grossister har digitalisert mange prosesser. Men sjelden transporten.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikk 2022:

Har du husket å melde deg på til årets mest spennende logistikk-konferanse?

Når: 31. mai
Hvor: Vika Kino, Oslo

Blant foredragsholderne:

Thor Myklebust, seniorforsker, Sintef og Hyperloop Cargo

Ole Andreas Hagen, næringspolitisk direktør NHO LT

Pia Meling, VP Sales and Marketing Massterly

Silvija Seres, matematiker og teknologinvestor, LØRN.TECH

Kim Aleksander Hammer Iversen, gründer Zendera.

Elisa Gasperini, leder for bærekraft og samfunnsansvar, Ahlsell Norge

Se fullstendig program og kjøp konferansebilett på logistikk2022.no

Logistikk 2022 arrangeres av Logistikk Inside og Moderne Transport i samarbeid med Logistikkforeningen.

Kim Aleksander Hammer Iversen er daglig leder og gründer i Zendera, som leverer digitale løsninger for effektiv styring av transport, basert på automasjon og innhenting av sanntidsdata. For å gjøre produktet best mulig, har han brukt mye tid «ute i felt».

Iversen har besøkt nær 100 transportører, og tilbrakt over 500 timer i lastebiler og på kjørekontor. For å se hvor skoen trykker.

– En betydelig del av grossistene/vareeierne med egen-transport har digitalisert alt annet enn transporten. Konsekvensen av det er lavere effektivitet, dårligere kundeopplevelser og større klimagassutslipp, forteller Iversen.

Deler av kunnskapen

På konferansen Logistikk 2022 på Vika Kino 31. mai, skal Iversen fortelle om de han har sett ute blant transportørene, og ikke minst om det enorme potensialet som ligger i en større grad av digitalisering av transporten og logistikken. Foredraget heter «Et digitalt løft for klimaet og lønnsomheten».

Se hele programmet for Logistikk 2022 og bestill din billett her.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av å hjelpe andre mennesker og jobbe mot å skape et bedre samfunn for oss alle. De siste fem årene har jeg brukt over 500 timer i lastebil og på kjørekontor for å finne ut hvordan vi kan bidra til å realisere det enorme potensialet for effektivisering i transportbransjen, forteller Iversen.

Printet 700 ark om dagen

Han forteller blant annet om store vareeiere med egen distribusjon, som startet dagen med å skrive ut 700 ark, sortere dem i 18 bunker før en eneste sjåfør kan starte på sin altfor faste rute.

– Disse prosessene har lært meg mye om utfordringer med digitaliseringer, som integrasjoner, dårlig data, endringsledelse, håndtering av ruter på lageret, kunnskap hos enkeltindividet og fordeler som blant annet forutsigbarhet for sjåfører og kunder, mindre manuelt arbeid, enklere opplæring av nye ansatte og vikarer, bedre innsikt i egen logistikk, større lønnsomhet og mindre utslipp. I foredraget ønsker jeg å trekke frem et eller flere caser fra grossister som deltakerne vil kunne kjenne seg igjen i, og fortelle om hvordan de ble digitalisert, hvilke utfordringer de møtte og hvordan de ble løst, sier Iversen.

Se hele programmet for Logistikk 2022 og bestill din billett her.

Powered by Labrador CMS