DFDS får også en lastebilpark med 700 lastbiler og 1700 kjøletrailere med på kjøpet.

Blir Nord-Europas største

DFDS blir Nord-Europas største på kjøletransport etter oppkjøpet av HSF Logistics Group med 1800 medarbeidere og en omsetning på 2,8 milliarder kroner.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DFDS får også en lastebilpark på 700 lastbiler og 1700 kjøletrailere med i kjøpet.

HSF Logistics Group er en av Europas største innen kjølelogistikk for kjøttprodusenter og andre forbruksvareprodusenter.

Det er DFDS som opplyser dette i en fondsbørsmelding i dag, og at kjøpsprisen er på 2,2 milliarder kroner.

Kjøpet av HSF Logistics Group er en del av den såkalte Win23-strategien til DFDS, om å øke salget av logistikkløsninger til utvalgte industrier, som for eksempel kjølelogistikk-kunder.

22 europa-lokasjoner

Etter overtagelsen vil omsetningen til logistikkdivisjonen i DFDS beløpe seg til rundt åtte milliarder kroner, og hvor ca. halvparten genereres av kjølelogistikk.

– Kjøpet bidrar til å utvide vårt service-tilbud til en bred vifte av forbruksvareprodusenter betydelig, sier CEO Torben Carlsen i DFDS.

HSK-konsernet opererer fra 22 lokasjoner i Europa med blant annet sentrale distribusjons- og lagersenter i Holland, Tyskland og Danmark, samt med kontorer i Kina og Marokko.

Nye vekstmuligheter

– Ved å bli en del av DFDS får vi adgang til nye vekstmuligheter. Det gir vår kombinerte ekspertise til å utvikle enda flere effektive og pålitelige løsninger, sier CEO Martin Gade Gregersen i HSF Logistics Group.

– Dette gir oss nye vekstmuligheter, sier CEO Martin Gade Gregersen i HSF Logistics Group.

Allerede i 2017 bidro han til å skape en ny logistikk-gigant, da danske N & K Spedition, med blant annet tre kontorer i Norge, inngikk fusjon med nederlandske HSF Logistics.

Nå er altså den europeiske tungvekteren innen kjøle- og frysetransporter, emballasjeløsninger, lager, intermodale transporter og flyfrakt, kjøpt av DFDS.

Powered by Labrador CMS