Framgang for DFDS

Tredje kvartal 2013 ble fem prosent bedre enn samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at resultatene fra linjen mellom Oslo og København har vært svakere enn i fjor, har tredje kvartal vært positivt for shipping- og logistikkselskapet DFDS.

- Vi er fornøyde med de bedrede økonomiske resultatene i lys av den fortsatt svake veksten i de fleste europeiske markedene og generelt sterk priskonkurranse, sier konsernsjef Niels Smedegaard i en kommentar.

- Resultatmålet for året som helhet er uendret, og lavere investeringer vil føre til bedring i kontantstrømmen, opplyser Smedegaard.

Brutto driftsresultat for tredje kvartal endte på 530 millioner danske kroner, noe som er fem prosent bedre enn samme periode i fjor. DFDS har tidligere varslet at brutto driftsresultat på mellom 1100 og 1300 millioner danske kroner.

Omsetningen steg fra 3170 til 3339 millioner, noe som ga et resultat før skatt på 307 millioner kroner, mot 272 millioner kroner i tilsvarende periode i 2012.

Økningen skyldes høyere volumer i Nordskjøen og bedre inntjening på ruten mellom Amsterdam og Newcastle.

Omsetningen i den øvrige shipping-aktiviteten var lavere. Årsaken er svakhet i det russiske fraktmarkedet og ustabile konkurranseforhold i Den britiske kanal.

En svakere krone og endringer i passasjersammensetningen hadde negativ effekt for ruten mellom Danmark og Norge.