DB Schenker Volvo FL lastebil
DB Schenker Volvo FL lastebil

Forbereder Schenker for salg

Representantskapet i Deutsche Bahn AG, har gitt styret i oppdrag å forberede salget av opptil 100 prosent av aksjene i DB Schenker.

Publisert Sist oppdatert

Den tyske statlige jernbanen, Deutsche Bahn AG, eier og driver logistikkselskapet DB Schenker, men det har i lengre tid vært rykter og spekulasjoner om at DB vil selge Schenker. Nå opplyser DB i en pressemelding at representantskapet i Deutsche Bahn, har gitt selskapets styre i oppgave å forberede et salg «av opptil 100 prosent av aksjene i DB Schenker».

I meldingen opplyses det at pengene for et salg av DB Schenker vil forbli i Deutsche Bahn, og skal brukes til å redusere jernbaneselskapets store gjeld.

Schenker har den siste tiden levert svært gode resultater, og bidratt kraftig til Deutsche Bahns økonomiske vekst. I første halvår 2022 hadde selskapet et driftsoverskudd på 1,2 milliarder euro.

- Et salg skal bare finne sted om det gir en finansiell fordel for DB Group, sammenlignet med å beholde DB Schenker i gruppen, opplyses det.

DB Schenker verdsettes av analytikere til rundt 25 milliarder euro ifølge Loadstar, og er en global gigant. Selskapet har 76.100 ansatte på 1850 ulike lokasjoner i 130 land.

Konkurransen blant de store logistikkselskapene er imidlertid hard, og planene om et salg kommer med en erkjennelse av at Schenker må frigjøres fra DB for å hevde seg i konkurransen og vokse videre.

«DB Schenker vil trenge større finansielle muskler og mer uavhengighet for å gjøre internasjonale oppkjøp med planer om å beholde og styrke markedsposisjonen sin i en stadig mer konkurranseutsatt logistikksektor og styrke sin fremtidige verdi», heter det i pressemeldingen fra DB Group.

Det er ikke nødvendigvis mange potensielle kjøpere til et slikt stort selskap. Den danske giganten DSV har vært blant de mest aktuelle kjøperne, ifølge de fleste analytikere.

Powered by Labrador CMS