En fornøyd gruppe etter kontraktsignering. Fra venstre: Mette Røineland (Avinor), Martin Langaas (Avinor), Petter Axelsen (DB Schenker), Knut Eriksmoen (DB Schenker), Stine Ramstad Westby (Avinor), Bent Arne Skatvedt (Avinor) og Christian Øgaarden (Avinor). Foto: Harald Kvam / Avinor

Schenker bygger fraktterminal på Oslo Lufthavn

– Vi har lenge vært store på flyfrakt ut av Norge, nå tilrettelegger vi for økt import, sier fraktsjef i Avinor, Martin Langaas.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 5. desember signerte Avinor og DB Schenker kontrakt om å bygge en ny fraktterminal på Oslo lufthavn.

– Målet med å feste ut en tomt så DB Schenker kan bygge den nye fraktterminalen på nesten 4000 kvadratmeter, er å tilrettelegge for mer lønnsomme ruter for flyselskapene, skape et nordisk knutepunkt for frakt til og fra Norden, samt styrke import- og eksportmulighetene for norsk næringsliv, sier direktør eiendom og kommersiell på Oslo lufthavn, Bent Arne Skatvedt, som har hatt ansvaret med å ta kontrakten i havn.

Konsoliderer nordisk flyfrakt

For norske og internasjonale flyselskap er det å fylle flyene med både passasjerer og frakt viktig for den totale lønnsomheten. Med dette initiativet styrker Oslo lufthavn sin konkurranseevne om interkontinentale ruter til og fra Norden.

– Og med denne terminalen vil DB Schenker konsolidere sin flyfrakt til og fra Norden på Oslo lufthavn, sier administrerende direktør, Knut Eriksmoen, i DB Schenker Norge i en pressemelding.

– Vår etablering vil være et viktig bidrag til å styrke Oslo lufthavn som det foretrukne fraktknutepunktet, tilføyer han.

Langaas i Avinor er tydelig på at å utnytte fraktkapasiteten i flyene er avgjørende for å sikre lønnsomme interkontinentale flyruter.

– Det igjen gir næringslivet økt tilgang til markedene i Asia, USA og andre deler av verden. Så dette er en vinn-vinn-situasjon, tilføyer Langaas.

– For selv om flyene er fulle med flyfrakt ut av Oslo Lufthavn, særlig på grunn av norsk sjømateksport, så ser vi et betydelig potensial for å fylle eksisterende tilgjengelig kapasitet med mer flyfrakt inn til Norge.

Eriksmoen i DB Schenker er enig:

– Økt konkurranse og totaltilbud gjør at Oslo lufthavn blir mer attraktivt for mange. Så vi gleder oss til å starte og håper flere aktører følger etter, sier han.

Vi utnytte ledig kapasitet

Svært mange lastebiler som kommer med varer inn til Norge forlater landet igjen tomme. Den nye fraktterminalen kan også bidra til å endre dette bildet.

– Enkelt forklart handler det om å utnytte det faktum at det er tilgjengelig lastekapasitet på fly inn til Norge og i lastebiler ut av landet. Ved å legge til rette for at store speditører kan konsolidere sin frakt på Oslo lufthavn, vil vi bedre kunne utnytte den ledige kapasiteten på fly og vei, sier Langaas.

– For oss i DB Schenker er bildet i dag at vi har mange fulle vogntog over Svinesund hver uke, inn til Norge. Men, mange kjører tomme ut igjen. Dette ønsker vi også å endre på med dette initiativet, sier Eriksmoen

– Det er med andre ord en vinn-vinn-situasjon for oss, flyselskapene og Avinor, avslutter han.

Powered by Labrador CMS