Dachser har fått levert to VW eCraftere som skal levere utslippsfritt i Oslo.

Dachser utslippsfritt i Oslo

77 prosent av Dachsers stykkgodsleveranser i Oslo sentrum skal fremover være utsilppsfrie.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I likhet med mange andre byer har Oslo utviklet en ambisiøs klimastrategi og innen 2030 er målet deres at 95 prosent av all distribusjon i sentrum skal være utslippsfri. For å oppfylle kravene fra Oslo kommune og forsyne sentrum på en bærekraftig måte har Dachser Norway, i samarbeid med en tredjepart, startet å levere forsendelser i dette området ved hjelp av to VW eCraftere.

Crafterne blir brukt til å levere forsendelser på opptil 200 kg og 1,5 kubikkmeter. Lasting og opplading av de to elektriske varebilene vil foregå utenfor Dachser Norways avdeling på Vinterbro og bilene vil kjøre to runder inn til byen hver dag. Varebilene vil kjøre direkte til mottakerne uten å passere en hub mellom Dachsers terminal og Oslo. Med andre ord vil transportprosessen være utslippsfri hele veien fra Vinterbro til sluttmottaker.

Armend Krasniqi, Branch Manager for DACHSER Norway AS.

Andre trinn i Dachsers plan er to 16-tonns elektriske lastebiler bli brukt til å transportere opp til 18 paller. Denne andre fasen forventes å starte i første kvartal 2021 – så snart kjøretøyene er tilgjengelige.

- Denne måten å transportere på representerer en innovativ og fremfor alt miljøvennlig måte å gjennomføre leveranser på, forklarer Armend Krasniqi, General Manager European Logistics Vinterbro.

- Vi jobber med kunden i fokus, og derfor er vi avhengig av å kunne følge dagens utvikling når det gjelder miljøvennlig drift. Vi har undersøkt forskjellige kjøretøysalternativer lenge, og vi vil fortsette å videreutvikle konseptet fremover. Dette er kun starten på hva vi håper vil bli en lang og suksessfull reise mot en mer miljøvennlig måte å utføre logistikktjenester på, sier Armend.

Powered by Labrador CMS