Konseptbilen Cummins Aeos er tenkt brukt i lokaldistribusjon.

Elektrisk amerikaner

Cummins har planer om å vinne kampen når det gjelder å utvikle nye og miljøvennlige drivkilder til lastebiler. Les mer om Aeos.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 29. august 2017 avduket Cummins en elektrisk trekkvogn, Cummins Aeos, ved Cummins Technical Center i Columbus, Indiana (USA).

Selskapet viste også siste nytt innen naturgass-motorteknologi og kom med løfte om å introdusere en «revolusjonerende» ny dieselmotor for tungtransport i 2022.

- Disse nye teknologiske innovasjonene bygger på vår 100 år lange arv for å bringe de beste løsningene til våre kunder, sørge for deres suksess og møte nye behov som øker deres bunnlinje, sa Jennifer Rumsey, Chief Technical Officer i Cummins Inc, ved avdukingen.

480 km rekkevidde

Den avdukede konsept-trekkvogna, Cummins Aeos, har en  batteripakke på 140 kWh. Vekten på drivlinjen er omtrent den samme som tilsvarende trekkvogn med en Cummins 12-litersmotor.

Den skal ha en rekkevidde på ca. 100 miles (ca. 160 km) og brukes til lokaldistribusjon. Med en utvidet batteripakke, skal den kunne kjøres ca. 300 miles ( ca. 480 km) på en lading.

rekkvogna ble avduket 29. august i USA

Denne drivlinjen og lastebilen skal gi Cummins nyttig informasjon om potensialet elektrisitet kan gi større kjøretøy, skriver Cummins i en nyhetsmelding.

Aeos har (selvfølgelig) regenererende bremser som lader batteriene, og den har også solcellepanel på taket. Den har sidekameraer istedenfor sidespeil.

Dersom ladestrømmen kommer fra 100 prosent fornybare kilder, hevder Cummins at lastebilen er helt karbon-nøytral.

- Kunnskap og størrelse avgjør

Cummins har ca. 10.000 teknikere rundt om i verden.

- Som en global leder for kunder innen transport og industri, med et uovertruffent service- og supportnettverk, er vi bedre posisjonert enn noe annet selskap til å vinne utviklingen av nye teknologier og nye markeder, sier Rich Freeman, Cummins President and Chief Operating Officer (adm. direktør), med et dårlig skjult verbalt spark til Tesla som skal avduke en elektrisk lastebil innen får dager og Nikola.

- Vi vil bruke vår kunnskap og størrelse til å vinne. I løpet av siste hundre år har vår evne til å tilpasse oss og utvikle oss sørget for vår suksess. Vi er sikre på at vi er på rett spor til å gjøre det igjen, sier han.

Toyota er et annet stort selskap som har kastet seg inn i kampen om fremtidens lastebilkunder med en hydrogendrevet trekkvogn.

Powered by Labrador CMS