Fra venstre: Børge B. Hestdahl, Ronny Strømnes, Anna-Karin Lind og Christian Simon har samarbeidet om oppgraderingen av lageret Coop Svalbard SA.
Fra venstre: Børge B. Hestdahl, Ronny Strømnes, Anna-Karin Lind og Christian Simon har samarbeidet om oppgraderingen av lageret Coop Svalbard SA.

Coop: Fire måneder fra tegninger til lageråpning

Lageret til Coop på Svalbard fikk en nødvendig oppgradering på rekordtid.

Publisert

Coop Svalbard har samarbeidet med Jungheinrich fra tidlig 2000-tall og Coop Norge har avtale med Jungheinrich Norge på trucker. Derfor var det naturlig å bruke Jungheinrich også da det ble behov for utvidelse av lageret i Longyearbyen.

Prosessen startet med at Christian Simon, servicetekniker hos Jungheinrich, påpekte store avvik og mangler ved daværende reolsystem og mesaniner i Coop sitt lagerbygg på Svalbard. Avvikene på lageret ved kaia i Longyearbyen var alvorlige. Administrerende direktør hos Coop Svalbard SA, Ronny Strømnes og leder for lager og logistikk, Anna-Karin Lind innså at de måtte ta affære umiddelbart, opplyser Jungheinrich i en pressemelding.

Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen til Jungheinrich, presenterte tegninger til nytt lager i starten av desember.

Bestillingen besto av nye reoler med 1791 palleplasser og to mesaniner på henholdsvis 508 og 44 kvadratmeter. Kontrakten ble signert uka før jul. Mesaninen kom med båt 27. februar, mens reolene kom kort tid etter.

- Dette er et kroneksempel på et vellykket prosjekt, der alle involverte har gitt absolutt alt for å få det i havn til riktig tid, sier Børge B. Hestdahl.

Reolene og mesaninene ble produsert i Belgia og Nederland. Fra Belgia til Tromsø tar det fem dager med lastebil. Frakten fra Nederland gikk først med lastebil til en havn i Nederland, hvor varene ble lastet over på båt og fraktet til en havn i Norge.

Derfra ble de lastet over til lastebil og kjørt til kaia i Tromsø. Båten fra Tromsø til Longyearbyen tar tre dager, og rekker du ikke den, må du vente i 10 dager på neste båt.

Befrakter Knut-Magne Knudsen i Bring Cargo Tromsø gjorde ifølge Jungheinrich en formidabel innsats for å få varene på båten akkurat tidsnok før den la fra kai.

Svenske RMS lagerinnredningar jobbet nærmest døgnet rundt for å demontere gammel og dårlig lagerinnredning og montere nye reoler og mesaniner innen tidsfristen 31. mars.

- Vi er glade for at vi valgte Jungheinrich som partner for reolprosjektet. Det har vært bra å samarbeide med en solid aktør som kjenner oss. Vi har ikke fått flere palleplasser, men lageret er endelig trygt, og lagerplassen er bedre utnyttet, mer oversiktlig og ryddigere, sier Anna-Karin Lind, leder for lager og logistikk hos Coop Svalbard SA i Longyearbyen på Svalbard.

Powered by Labrador CMS