Verdens største på plass i Europa

CSCL Globe ute på sin jomfrutur, men blir ikke en gang ferdig med den turen før den ikke lenger er verdens største.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av fjoråret passerte CSCL Globe Maersks Triple-E-skip som verdens største. Mens Maersks giganter har en kapasitet på litt over 18.000 TEU kan CSCL Globe ta last tilsvarende 19.100 standard 20 fots containere.

China Shipping Container Line har satt skipet inn på sin AEX1-rute (Asia Europe Express), og like før helgen besøkte CSCL Globe Felixstowe i England da skipet for første gang besøkt en europeisk havn.

- Vi er svært fornøyd med at China Skipping har valgt Felixstowe som CSCL Globes første havn i Europa. Vårt samarbeid med China Shipping går tilbake til 1999 da deres første skip besøkte Felixstowe og vi er beæret over at det fortsatt vil bruke Felixstowe som sin havn i Storbritannia, sier havnesjef Clemence Cheng.

CSCL Globe er 400 meter lang og 58,6 meter bred, og har en bruttotonnasje på 186.000 tonn.

CSCL Globe er bygget av Hyundai Heavy Industries (HHI), og skal ha en elektronisk styrt hovedmotor med en kapasitet på 77.200 hk. Ifølge verftet vil drivstoffeffektiviteten reduseres med 20 prosent sammenlignet med tilsvarende containerskip med en kapasitet på 10.000 TEU.

Jomfruturen begynte i kinesiske Qingdao 3. desember, og skipet skal være tilbake i Ningbo i Kina 25. februar. I Europa skal skipet innom Rotterdam, Hamburg og Zeebrugge etter Felixstowe.

CSCL Globe rekker imidlertid ikke tilbake til Kina før den ikke lenger er verdens største containerskip. Mediterranean Shipping Company (MSC) flunkende nye skip Oscar starter sin jomfrutur 25. januar, med en kapasitet på 19.224 TEU.

Oscar er litt kortere en CSCL Globe med sine 395,4 meter, men har altså større kapasitet.