Ny godslinje til Tyskland

Color Line starter ny godslinje mellom Norge og Tyskland og dobler kapasiteten for transport av gods mellom de to landene.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rederiet har kjøpt ro-ro skipet M/S Finncarrier og planlegger å sette skipet i rute mellom Oslo og Kiel i januar 2019.

Skipet har en kapasitet på 36.000 trailere årlig og vil gå mellom Oslo og Kiel seks ganger i uken med plass til 120 trailere pr. avgang. Det innebærer en dobling av godskapasiteten til Color Line direkte sjøveien mellom Kontinentet og Norge.

Dette er et viktig ledd i nåde Norges og EUs arbeid med å flytte transport av gods fra vei til sjø og bane.

Tilpasset miljøprofilen

- Det nye godsskipet er godt tilpasset Color Lines miljøprofil, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line. Skipet er bygget i 1998 hos Fosen Yard, og fikk i 2016 installert rensesystem for eksos (scrubber), og vil gi et nytt og viktig bidrag for effektiv og miljøvennlig transport av gods sjøveien mellom Norge og Kontinentet.

– Etableringen av et separat ro-ro tilbud representerer et nytt aktivitetsområde for Color Line, og inngår i selskapets vekstambisjoner fra et norsk ståsted, sier konsernsjef Kleivdal.

Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken til og fra Norge med skip i norsk skipsregister og med norsk hovedkontor.

Oslo er en av Europas raskest voksende byer med stort behov for miljøvennlig og effektiv transport av varer. Både Oslo havn og Kiel havn legger til rette for økt, miljøvennlig trafikk, og det nye skipet vil gjøre det mulig for mange vareeiere og transportører å velge sjøveien.

– Med det nye ro-ro tilbudet vil Color Line bidra til å overføre store mengder godstransport fra vei til sjø, og vil være et attraktivt tilbud til import- og eksportindustrien, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Powered by Labrador CMS