TERMINAL UNDER TAK: Like før 18.00 mandag 16. oktober kom det første ColliCare-toget til Norge.

ColliCare-toget i mål

Mandag kveld kom ColliCares første godstog fra Parma fram til Rolvsøy, med fliser, maskiner og annet gods fra Italia.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Alt er gått etter planen. Toget var framme faktisk litt før tiden, forteller Ronny Nordmark, Development manager i ColliCare.

ColliCares godstog skal gå ukentlig fra Parma ti Rolvsøy. Toget går sent fredag kveld fra Parma og er framme på Rolvsøy mandag klokken 18.

I RUTE: Et godstog er ikke nødvendigvis vakkert i seg selv, men bra for miljøet er det. Her følger development manager i ColliCare, Ronny Nordmark, det første toget inn til Rolvsøy-terminalen. Alle foto: Jappe Jonas Eriksson / ColliCare

- Det er et direktetog, og det er det som er hele cluet og tanken med det. Det gjør at vi kan være konkurransedyktig på transitt-tid, sammenlignet med en lastebil som må overholde kjøre- og hviletider på den samme strekningen gjennom Europa, sier Nordmark.

På den nyoppsatte terminalen på Rolvsøy blir godset losset mandag kveld og natt til tirsdag for framføring til kunder tirsdag morgen, eventuelt til lagring hos Collicare i Moss eller i Oslo.

Collicare har et samarbeid med Transwagon og Hector Rail, som står for selve kjøringen av toget Collicare har chartret. De 20 vognene og lokomotivet gjør en ukes rundtur Fra Rolvsøy går vognene til Sverige for å laste gods som skal tilbake til Italia.

Les mer om ColliCares togsatsing i neste nummer av Moderne Transport.

SKAL VIDERE: Fem man med fem gaffeltrucker vil bruke rundt ti timer på å losse godset som skal videre til ColliCares kunder.
Powered by Labrador CMS