Skal spore fiskekassene

Marine Harvest inngår storkontrakt med CodeIT AS om merking og sporing av fiskekasser.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten omfatter leveranse av programvaren Code IT Enterprise med systemintegrasjon som knytter sammen bedriftens produksjon, sporing og ordredata.

- Dette er en langsiktig investering for oss og er en del av vår vekststrategi, forteller IT-sjef Arnt Mjøen hos Marine Harvest Norway.

- Vi valgte CodeIT fordi de viste stor evne til å finne innovative løsninger som vil gi oss konkurransefortrinn, og de hadde også det beste tilbudet når det gjaldt fleksibilitet, brukervennlighet og gjennomført bruk av åpne standarder på alle avgjørende fagområder som automasjon, sporing og systemintegrasjon, legger han til.

I tillegg til den nye standarden for merking av fiskekasser - NS 9405, benytter løsningen både GS1-128 og GS1 Datamatrix som "grunnmur" for in-line printing og påføring (Print & Apply) av maskinlesbare koder for automatisk informasjonsflyt og datafangst.

- Leveransen til Marine Harvest er en av de største kontraktene noensinne innenfor industriell etikettering, merking og datafangst i norsk næringsmiddelindustri, sier daglig leder i CodeIT AS, Bjørnar Torsnes.

- Den er et godt eksempel på hvilken overlegen funksjonalitet som ligger i programvaren CodeIT Enterprise, avslutter Torsnes.