KAMPEN MOT HØY INFLASJON

CMA CGM Group støtter fransk næringsliv og franske forbrukere med lavere fraktpriser fra 1. august og ett år frem i tid.

Slår av prisen for sine landsmenn

CMA CGM Group slår av prisen med 500 euro per container for import til Frankrike - etter oppfordring fra finansministeren og til støtte for franske bedrifter og husholdninger som sliter med høy inflasjon.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inflasjon preger store deler av verden. Også i Frankrike ser myndighetene med bekymring på den store prisveksten. Reuters meldte forrige uke at den franske finansministeren Bruno Le Maire oppfordret fraktgiganten samt energiselskapet TotalEnergie om å bidra til å stagge inflasjonen. Begge selskapene "går så det griner" som følge av høye energi- og fraktpriser.

CMA CGM Group svarte med å redusere fraktprisene for franske kunder – fra 1. august i år og ett år frem i tid. Konsernet er privateied (eid av Saade-familien) og har hovedsete i Marseille.

Ikke overraskende har fremtredende danske politikere på venstresiden tatt til orde for at Maersk burde følge CMA CGMs eksempel, uten at den danske fraktgiganten har ønsket å kommentere utspillet, skriver Shippingwatch.

Omsatte for 20 millioner i Norge ifjor

CMA CGM omsatte for 56 milliarder dollar ifjor - en økning på 78 prosent sammenlignet med 2020. Den skandinaviske delen av omsetningen blir likevel bare for smuler å regne i det store bildet. Av CMA CGM Skandinavias årsregnskap for 2021 går det frem at selskapet bokførte salgsinntekter på 130 millioner kroner i fjor – mot 114 millioner kroner i 2020. Av dette sto den norske aktiviteten for 20,4 millioner kroner (2021), en økning på cirka tre millioner kroner sammenlignet med året før. Tallene for Sverige og Danmark var henholdsvis 67,7 og 42,2 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS