TRE BILER, EN PRIS: Fra venstre: Opel Combo, Citrioën Berlingo og Peugeot Partner.
TRE BILER, EN PRIS: Fra venstre: Opel Combo, Citrioën Berlingo og Peugeot Partner.

Trillinger til topps

VAN OF THE YEAR 2019: Det var den fransk-tyske trioen Citroën Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner (K9) som stakk av med tittelen årets varebil 2019.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I konkurranse med nye Mercedes-Benz Sprinter og Ford Connect samt Ford Courier og den elektriske Renault Master var det altså den helt nye «K9»-serien som til slutt endte som vinner.

Citroën Berlingo er Van of the Year2019 Foto
Citroën Berlingo er Van of the Year2019 Foto
Det er også Peugeot Partner …
Det er også Peugeot Partner …

Les også: En ny klassestandard

Dette er den femte gangen PSA-gruppen vinner prisen International Van of the Year Award som er blitt utdelt hvert år siden 1992. Prisen deles ut på den 67. utgaven av IAA nyttekjøretøyutstilling i Hannover den 19. september.

Det er 25 nyttekjøretøy journalister fra hele Europa som har stemt frem den nye trioen Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo. Trioen vant med hele 127 mot 92 stemmer foran Mercedes-Benz Sprinter med 92 poeng på 2. plass og nye Ford Transit Connect på tredjeplass.

… og Opel Combo
… og Opel Combo

Arbeidet med de tre modellene startet lenge før de endte opp i samme selskap for et år siden. Den nye serien er bygd på PSAs EMP2-plattform som er kjent for både kvalitet, effektivitet og ytelse. Det er et meget høyt utstyrs- og sikkerhetsnivå kombinert med god komfort som sikret seieren.

Det var en meget glad Philippe Narbeburu, senior visepresident lette nyttekjøretøy i PSA som mottok prisen fra juryformann Jarlath Sweeney i Van of the Year-juryen.

NORSK UTDELING: Norsk jurymedlem Torbjørn Eriksen i Moderne Transport overrekker prisen til Rune Hensel, administrerende direktør i Opel Norge og Roy-Erik Johnsen, merkesjef for varebiler i PSA hos Bertel O Steen. Foto: Klaus Eriksen
NORSK UTDELING: Norsk jurymedlem Torbjørn Eriksen i Moderne Transport overrekker prisen til Rune Hensel, administrerende direktør i Opel Norge og Roy-Erik Johnsen, merkesjef for varebiler i PSA hos Bertel O Steen. Foto: Klaus Eriksen

– Givende

Narbeburu uttalte følgende:

«På vegne av PSA-gruppen, vil jeg takke alle medlemmene av IVOTY-juryen for å vise oss sin tillit ved å tildele PSA denne prestisjefylte internasjonale Van of the Year-prisen. Det gir stolthet og er fantastisk givende for teamene, som har forberedt seg på lanseringen av denne nye varebil generasjonen de siste fire årene. Det lover også veldig bra for fremtiden til vår nye Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo. Vi utviklet bilene som en del av et felles program, der vi systematisk har skreddersydd løsninger så tett som mulig opp til våre kunders ønsker når det gjelder komfort, assistansesystemer og sikkerhet. Denne prisen, gitt av en krevende og kunnskapsrik jury, har i dag anerkjent vår kompetanse og posisjoneringen av vår varebilfamilie som den beste på markedet.»

Jarlath Sweeney, juryformann IVOTY, beskrev de ny ankomne som «den mest betydningsfulle utviklingen innenfor småvarebiler på flere år». Videre sa han: «Den nye PSA trioen, er fremtidsrettet, fullpakket med ny teknologi for å hjelpe sjåføren og gi økonomisk fordeler for eier eller transportør. Overlastvarslingen er et godt initiativ, da det vil sikre lovlig last og øke sikkerheten. Modellutvalget med to- og firehjulsdrevne versjoner, alt i alt en utmerket pakke, bra sammensatt.»

Tyvstartet i Norge

Moderne Transport måtte i trykken og tyvstartet prisutdelingen med å overrekke minitrofeet til de norske PSA-representantene Roy-Erik Johnsen, merkesjef for varebiler i PSA hos Bertel O Steen og administrerende direktør i Opel Norge, Rune Hensel.

– Vi er selvsagt svært fornøyde med at vår helt nye varebil sikrer seg denne prestisjetunge prisen, sier Roy-Erik Johnsen.

– Dette er en av våre aller viktigste lanseringer, og det er klart at det å ha med seg en slik utmerkelse er viktig både for kunder og forhandlere, sier Rune Hensel til Moderne Transport.

De første bilene ankommer Norge mot slutten av året, internasjonal salgsstart vil være under IAA.

Powered by Labrador CMS