Vinner av Moderne Transport-prisen, Carl-Erik Arnesen, blir utviklingsdirektør i STIM.

Arnesen til STIM

Den tidligere direktøren i Hav Line Gruppen og vinner av årets Moderne Transport-pris, Carl-Erik Arnesen, blir utviklingsdirektør.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arnesen gikk av som administrerende direktør i Hav Line i september, og gikk samtidig inn som styreleder i samme selskap. For sitt arbeid med den revolusjonerende fiskeslakt- og -frakt-metoden Hav Line-metoden, fikk Arnesen i år Moderne Transport-prisen under Transport & Logsitikk i Lillestrøm.

Las saken: Moderne Transport-prisen til Carl-Erik Arnesen

Nå blir han altså utviklingsdirektør i STIM, der han har sin første arbeidsdag 15. november. STIM ble etablert gjennom sammenslåingen av Europharma, Fishguard og ACD Pharma tidligere i år, og lever tjenester og produkter innen fiskehelse og miljø til oppdrettsbransjen.

- Da Carl-Erik ble ledig på markedet var det bare å begynne å flørte. Vi kunne ikke tenkt oss en bedre kandidat til denne jobben, sier administrerende direktør Jim-Roger Nordly.

- STIM har store ambisjoner, og veldig mange ting vi ønsker å gjøre. Da trenger man gjennomføringskraft, og det har Carl-Erik i stort monn. Han har i tillegg bred erfaring fra næringen og stor kunnskap om nær sagt alle fagområdene assosiert med havbruk, sier Nordly.

Arnesen har en lang om omfattende bakgrunn fra oppdrettsnæringen. Han har jobbet rundt «hele bordet», i en karriere som omfatter forskning, produksjon, økonomi, salg, eksport og ledelse. Han begynte hos Mowi i 1982, og har drevet oppdrett i Norge, Skottland, Irland, Canada og Island. Foruten oppdrett av laks og ørret har Arnesen også drevet med kveite, havabbor, piggvar, kamskjell og blåskjell. I sin lange karriere har han fått erfaring fra både landbasert og offshore-basert oppdrett av laks.

- Jeg liker fokuset på fiskehelse, velferd og forbedring av biologiske resultater som gjennomsyrer alt STIM holder på med. Her ligger de virkelig store potensialene til forbedring for bransjen, og jeg gleder meg stort til å bli en del av dette innovative miljøet og få jobbe med spennende nye løsninger og forretningsområder, sier Carl-Erik Arnesen.

Arnesen har vært ansatt i Fiskeriseksjonen i DNB og var i 16 år administrerende direktør i Firda Seafood-konsernet etterfulgt av to år som salgs- og markedsdirektør hos Alsaker Fjordbruk AS. I 2017 tok jobben som administrerende direktør i Hav Line Gruppen AS.

Powered by Labrador CMS