Nytt godstog Göteborg – Oslo

CargoNet utvider tilbudet med nytt godstog mellom Göteborg og Oslo fra 3. februar.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er et godt alternativ til de alt for mange trailerne på denne strekningen, sier adm. direktør Are Kjensli i CargoNet.

Samarbeid

Det nye godstoget, som driftes av Green Cargo, skal korrespondere med øvrige tilbud i Göteborg og på Alnabru. Toget skal frakte containere og semitrailere fire dager i uken.

Knutepunkt

- Göteborg blir et stadig viktigere transportknutepunkt, og jeg er glad for at vi sammen med Green Cargo kan tilby et samlet nettverk. Göteborg-Oslo er en strekning med tøff konkurranse fra veitransporten, samtidig som mange kunder ønsker å ha et tilbud på jernbane mellom Norge og Sverige. Vi er meget glade for igjen å kunne tilby transporter på denne strekningen, med en link til vårt innenlandske nettverk. Spesielt er det viktig å ha gode løsninger på bane når innføringen av Svoveldirektivet fra 2015 vil legge begrensninger på transporter med eldre skip og deres høye utslipp av svovel i Nordsjøen, Skagerrak og Østersjøen. Vi jobber for å utvikle det intermodale tilbudet på bane videre, sier Are Kjensli.

Powered by Labrador CMS