Toger inn i påsken

Green Cargos Norges-virksomhet er i gang. Selskapets første tog fra Alnabru til Bergen gikk som planlagt søndag 20. mars.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fullt tog med 60 teus, tilsvarende 30 trailere, gikk fra Alnabru søndag kveld klokken 19.30 og ankom Bergen natt til mandag klokken 03.10.

– Mandag og tirsdag sender vi nye fulle tog over Bergensbanen. Rett over påske planlegger vi avganger til Stavanger, Bergen, Åndalsnes og Trondheim med første avtang tirsdag 29. mars, forteller en fornøyd Kjell Owrehagen til Mtlogistikk.

Den nye Norges-sjefen for Green Cargo ser et stort potensial for vekst for den svenske godsaktøren på norske skinner, etter at det privateide godsselskapet Cargolink har avviklet virksomheten etter røde tall gjennom flere år.

Hindrer monopol

Det ga som kjent Green Cargo blod på tann og hindret NSB-eide CargoNet monopol på det norske markedet som eneste aktør innen godstog.

CargoNet har i dag rundt 75 prosent av markedet for jernbanegods. 2015 var første år selskapet gikk i pluss på lenge, etter at NSB sprøytet inn penger for å holde liv i selskapet.

For Bama Logistikk

CargoNet kjører imidlertid eget tog for Bama Logistikk 1. påskedag.

Bama som er spesielt store på strekningen Oslo – Bergen og Oslo – Stavanger kjøper til daglig mye plass i CargoNets tog på de nevnte strekningene.

Ut av Oslo går det mye i frukt og grønt, mens på retursiden har Bama Logistikk de siste årene tatt stadig større deler av fisketransporten som går til Østlandet fra områdene rundt Stavanger og Bergen.

Bama Logistikk AS er et trading selskap innen transport, hovedsakelig termo-kjøring.

Omtrent halvparten av oppdragene kjøres av datterselskapet Sandvik Transport. Resten blir kjørt av underleverandører og ca. 17% på tog. Bamas Logistikks største samarbeidspartnere er Bama Gruppen, Rema 1000 og Marine Harvest.

 

Powered by Labrador CMS