DSV-Alnaterminalen
DSV-Alnaterminalen

Norgips Norge overfører vogntog-gods til tog

Norgips Norge AS har inngått en avtale med DSV og CargoNet om overføring av gods fra vei til tog.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen innebærer frakt av Norgips' produkter fra produksjonsanlegget i Svelvik til hele landet. Tog vil benyttes på alle togstrekninger. Årlig anslås trafikken å utgjøre ca. 1100 vogntog-lass. Omleggingen skal bidra til reduserte CO₂-utslipp på 3500 tonn hvert år.

- Som et ledd i vår bærekraftstrategi ønsker vi å redusere vårt CO₂-utslipp gjennom optimalisering av våre transportløsninger. Vi har nå gjennomført en testperiode med veldig gode resultater og har troen på at dette er en god løsning for fremtiden, sier Nils Aulie i Norgips.

- I tillegg til miljøgevinsten, reduserer vi belastningen på norske veier og bedrer dermed trafikksikkerheten. Om vi får flyttet omlastingen til Drammen, vil vi kunne øke transporten på tog ytterligere. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med DSV og CargoNet, fortsetter han.

- At Norgips velger å bruke tog fremfor lastebil viser at de tar sitt miljø og trafikksikkerhetsansvar på alvor. Vi er glade for avtalen med Norgips og DSV og gleder oss til et langvarig samarbeid, sier Erik Røhne, administrerende direktør i CargoNet.

- Som en av de største og ledende aktører av transport og logistikkløsninger, har vi i DSV forpliktet oss til å ta vår del av ansvaret for å redusere transportbransjens miljøbelastning. Dette strategiske samarbeidet passer meget godt inn i vår strategi om å redusere våre CO₂-utslipp, og derigjennom etablere enda mer miljøvennlige og bærekraftige løsninger. Vi er veldig glade for avtalen, og er stolte av å kunne være en del av dette samarbeidet, sier administrerende direktør, Rune Berg Stiansen i DSV Road AS.

Powered by Labrador CMS