BYBIL: Tine ønsker å bidra til bedret luftkvalitet i Oslo, og tar i bruk sin første hybrid-lastebil.

Tine kjører hybrid

OSLO (MTlogistikk.no): Tine markerte onsdag formiddag at de tar i bruk sin første hybridlastebil i Oslo. Prøveprosjektet er et samarbeid mellom Scania og Tine.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

gangsettelsen av prosjektet ble markert på Rådhusplassen i Oslo. Bilen er en Scania P320 Hybrid bygget med containerfester. Den skal brukes i Oslo sentrum. Der er dens største potensiale for å kunne kjøre utslippsfritt i perioder.

Bilen, med totalvekt på 26 tonn, kan kjøres på batteridrift i to kilometer sammenhengende. Det virker ikke så langt, men det rekker inn i de fleste gågate-områder og andre steder hvor mange mennesker oppholder seg.

Vi har tidligere prøvekjørt Scania hybriden: Utslippsfritt gjennom Lillestrøm

For Tine er det viktig å kunne være med på å skape bedre luftkvalitet i Oslo sentrum. Denne bilen skal kun gå i områdene rundt Karl Johans gate.

- Jeg synes det er modig av Tine å satse på en lastebil med slik teknologi. Det er kanskje den beste teknologien som er tilgjengelig nå, og jeg håper det også vil lønne seg økonomisk på sikt, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han var tilstede og fikk prøvekjøre den nye bilen.

En av de åpenbare fordelene med å kunne kjøre på strøm, er at det går helt stille. Batteripakken lades opp igjen i løpet av drøyt fire kilometers kjøring på dieselmotoren, eller på mellom 3 og 9 minutter. Det betyr at hybridlastebilen kan kjøres på batteridrift 1/3 av den totale driftstiden.

El-motoren, som sitter i forbindelse med girkassen, yter 177 hestekrefter og har et dreiemoment på 1010 Nm.

Tine og Norsk Scania skrev før jul i 2014 under en rammeavtale verdt 100 millioner kroner.

Også Tine har planer om å gå over til HVO. Aniela Gjøs tror og håper politikerne vil endre på avgiftssystemet som gjorde at dette drivstoffet fikk et avgiftshopp ved nyttår. Tine har også planer om å teste ut distribusjonsbiler på biogass.

Powered by Labrador CMS