Peter Stangeland er stolt av å representere Schenker som miljøambassadør i Oslos europeiske miljøhovedstads år. Foto: Per Dagfinn Wolden
Peter Stangeland er stolt av å representere Schenker som miljøambassadør i Oslos europeiske miljøhovedstads år. Foto: Per Dagfinn Wolden

Stolt miljøambassadør

Schenkers CCO, Peter Stangeland, slår et slag for miljøet og utslippsfri godstransport denne uken.

Publisert

Stangeland, som har Gunhild Stordalen og Richard Branson som sine mest inspirerende rollemodeller, er stolt av å representere Schenker som miljøambassadør i Oslos europeiske miljøhovedstads år.

Du kan møte Chief Commercial Officer (CCO) i Schenker AS på årets Zero-konferanse 6. og 7. november.

Gjennom Miljøhovedstadsåret 2019 har Oslo utfordret næringslivet til å aktivt etterspørre og jobbe for utslippsfri transport av varer og tjenester.

Zero-konferansen fokuserer blant annet på mulighetene for levering av varer utslippsfritt. Det settes også søkelys på hvordan både bedrifter og det offentlige kan gjøre en forskjell gjennom å etterspørre frakt uten utslipp.

Gods-elbilene kommer for fullt

Elektriske varebiler og lastebiler er på full fart inn i godstransporten. Mange transportører er godt i gang med utslippsfri varelevering.

Regjeringen har vedtatt at det skal stilles krav til nullutslipp i leveranser til det offentlige. Oslo kommune stiller allerede krav i sine transportkjøp.

Hva gjenstår for at også private og næringsliv velger utslippsfrie leveranser? Er et av spørsmålene på Zero-konferansen.

Med sterk oppfordring

Stangeland oppfordrer alle transport- og logistikkselskaper med bærekraftige forretningsinitiativer å jobbe aktivt for utslippsfri, kommersiell transport av varer og tjenester i Oslo-regionen.

Peter Stangeland har en lang merittliste og karriere innen internasjonal logistikk. Fritiden bruker han på familie, venner og hobbyer som dykking og terrengsykling.

- Hva motiverer deg til å gjøre Oslo mer bærekraftig?

- Motivasjonen min er å gjøre Oslo mer miljømessig bærekraftig, for å gi mine barn og fremtidige barnebarn et bedre sted å vokse opp.

- Hvordan bidrar du til å gjøre hovedstaden til en grønnere by?

- I Schenker etablerer vi Europas største utslippsfrie distribusjonssenter i Oslo. Så du kan si at jeg bidrar til dette initiativet hovedsakelig gjennom min karriere.

- Hvilke hindringer møter du når du jobber for et grønnere Oslo?

- De største hindringene vi står overfor mens vi jobber for et grønnere Oslo er å finne kostnadseffektive løsninger som kundene er villige til å betale for.

- Hva er dine personlige klimamål for 2019?

- Mine personlige klimamål for 2019 er å redusere avfall, samt bedre utnyttelse av offentlig transport.

– Hvilke rollemodeller, lokalt og globalt, inspirerer deg?

- Gunhild Stordalen og Richard Branson.