Fra venstre: Rikard af Ekenstam (Chief Commercial Officer, Sunday Power), Nina Hage (CEO, Bulk Industrial Real Estate), Rune Bang (VP Projects, Bulk Industrial Real Estate), Jonas Ibsen Brynildsrud (CEO, Sunday Power).
Fra venstre: Rikard af Ekenstam (Chief Commercial Officer, Sunday Power), Nina Hage (CEO, Bulk Industrial Real Estate), Rune Bang (VP Projects, Bulk Industrial Real Estate), Jonas Ibsen Brynildsrud (CEO, Sunday Power).

Bulk inngår samarbeid med Sunday Power

Bulk går grønt med Sunday Power som vil stå for finansiering, installasjon og drift av solcelleanlegg på Bulks tak.

Publisert Sist oppdatert

Bulk Industrial Real Estate har inngått et samarbeid med Sunday Power for å installere solcelleanlegg på flere av sine bygg. Dette samarbeidet vil resultere i en betydelig økning av produsert solstrøm og reduserte klimagassutslipp i Bulk sin portefølje.

I første fase av samarbeidet vil det bli installert fire nye solcelleanlegg i Bulk Park Lindeberg i Lillestrøm kommune. Disse anleggene forventes å produsere opptil 1 million kilowattimer med solenergi per år og vil være klare i løpet av sommeren. Det anslås at produksjonen vil redusere årlige klimagassutslipp med over 400 tonn CO2.

Sunday Power, gjennom sin "Solar as a Service"-modell, vil stå for finansiering, installasjon og drift av anleggene, samt levere programvare som effektiviserer drift, rapportering og fakturering. Leietakerne, inkludert Hydroscand, Antra og Kominox, vil dra nytte av lokalprodusert og kostnadseffektiv solenergi.

– Både Bulk og våre leietakere ønsker størst mulig produksjon av lokal solstrøm, derfor utvider vi vårt samarbeid med Sunday Power, sier Rune Bang, Vice President Projects i Bulk Industrial Real Estate, i en pressemelding.

– Å produsere egen energi ved å dekke takene våre med solcellepaneler er både miljøvennlig og økonomisk. Sunday Powers forretningsmodell er god fordi den er gunstig både for oss som gårdeier og for våre leietakere. I tillegg har vi positiv erfaring fra et tidligere prosjekt og liker deres satsning på utvikling av smart teknologi, sier Bang.

Sunday Power har opplevd betydelig vekst siden de kom på det norske markedet for to år siden. Selskapet forventer å gjennomføre rundt 50 installasjoner i 2023 og er stolte over samarbeidet med Bulk om utviklingen av solcelleanlegg i Bulk Park Lindeberg.

– Vi er stolte over å kunngjøre at vi nå utvider samarbeidet vårt på solenergi med Bulk IndustrialmReal Estate. Bulk er en ledende aktør innenfor utvikling av logistikkbygg og går foran i det grønne skiftet i bransjen. Vi er svært glade for å fortsette å jobbe med en så proff og kompetentorganisasjon som virkelig mener alvor med sin satsing på bærekraft. Nå ser vi frem til å levere solide prosjekter og solenergiløsninger for Bulk og deres leietakere, sier Jonas Ibsen Brynildsrud, administrerende direktør i Sunday Power.

Dette samarbeidet markerer en viktig milepæl for både Bulk og Sunday Power i deres felles mål om en mer bærekraftig eiendomsbransje. Bulk viser vei ved å ta i bruk fornybare energikilder for å redusere klimagassutslipp og oppnå kostnadsbesparelser i mange tiår fremover. Sunday Power styrker sin posisjon som en ledende partner innen solenergi i eiendomsbransjen og bidrar til det grønne skiftet.

Powered by Labrador CMS