<p>Børge Edvardsen Klingan blir ny direktør i Narvik Havn.<br></p>

Børge Edvardsen Klingan blir ny direktør i Narvik Havn.

Ny havnedirektør i Narvik

Børge Edvardsen Klingan er mannen som tar over etter Rune Arnøy.

Publisert

– Narvik by er utviklet til der vi er mye takket være havna og jernbanen. Jeg ser store muligheter for økt framtidig vekst og nye arbeidsplasser. Dette er en utvikling jeg brenner for å bidra til. Potensialet er stort, økte godsmengder og ikke minst nye markeder, gjør at Narvik med rette kan kalles knutepunktet for logostikk i nord, sier Børge Edvardsen Klingan i en pressemelding. Han fortsetter:

– Havnedirektør i Narvik må være den mest spennende og også mest utfordrende stillingen i nord. Dette er en mulighet og utfordringen jeg umulig kan takke nei til.

Fant den de lette etter

Det skal lenge ha gått rykter i Narvik om at det er Klingan som har fått jobben etter havnedirektør Rune Arnøy. Stillingen ble utlyst i mai i fjor, og bakgrunnen er at dagens toppleder fyller 70 år og dermed går av.

Hva Narvik Havns styre ønsket seg, var etter en samlende og utviklings- og forretningsorientert havnedirektør med solid toppledererfaring. Og akkurat dét mener de å ha fått ved å ansette Klingan.

Det var 19 menn som opprinnelig søkte jobben som havnedirektør – hvorav fire stykker senere trakk søknaden. Etter nok en utlysning satt havnestyret igjen med tre aktuelle kandidater.

- Rett person

Havnestyret har lagt merke til at Børge Edvardsen Klingan har skapt svært gode resultater i de selskapene han har ledet, med vekst i både omsetning og økonomisk resultat, skriver lokalavisen Fremover.

Havnestyrets leder, Steinar Sørensen, påpeker at Narvik Havn KF står foran store oppgaver med utvikling av infrastrukturen, og viser til at dette har vært blant Klingans hovedoppgaver i mange år. De føler seg trygge på at den nyansatt havnedirektøren er den rette for å få Narvik Havns prosjekter i mål.

Bakgrunn

Børge Edvardsen Klingan er nå administrerende direktør i Clemens Kraft. Han har der seks måneders oppsigelse – noe som betyr at starter opp i Narvik Havn i løpet av sommeren. Klingan er utdannet sivilingeniør ved NTNU, har studert bedriftsøkonomi ved BI og har solid lederutdanning.