Railcare skal frakte jernmalm fra Pitkäjärvi til Narvik de neste elleve årene.
Railcare skal frakte jernmalm fra Pitkäjärvi til Narvik de neste elleve årene.

Tegnet tiårsavtale om malmtransport til Narvik

Fram til 2031 skal Railcare kjøre malmtransport fra Pitkäjärvi til Narvik to ganger i døgnet.

Publisert

Railcare T har inngått en tiårskontrakt med Kaunis Iron AB, verdt 740 millioner svenske kroner. Kontrakten gjelder fra 16. november 2021 til og med samme dato i 2031.

Den nye avtalen erstatter en kontrakt inngått i 2018. Railcare har fram til utgangen av oktober kjørt 1400 malmtransporter for Kaunis Iron, og nå blir det altså godt over 7000 malmtransporter over en tiårsperiode.

Railcare kommer til å kjøre to rundturer i døgnet sju dager i uken med et volum på rundt 2,3 millioner tonn jernmalm i året.

- Vi har nå gjennomført 1400 transporter av jernmalm for Kaunis Iron siden august 2018, og det er svært gledelig at Kaunis Iron fortsatt har tillit til vår transportvirksomhet. Den nye kontrakten som løper over en tiårsperiode, gir stabilitet Railcare T, og det viser at Railcare kan levere gode løsninger til våre kunder, spesielt når det kommer til spesialtransport, sier Daniel Öholm, CEO i Railcare Group AB.

Vognene som benyttes til transporten eies av Kaunis, mens både linjelokomotiv og skiftelokomotiv skal Railcare stå for. Railcare har ansvar for planlegging av togproduksjon, skifte i forbindelse med omlasting fra lastebil ved terminalen i Pitkäjärvi og i Narvik havn, samt selve transporten.