Digitaliserer havna med partnerskap

Borg havn har inngått en avtale med Grieg Connect om leveranse av et kombinert havnedata og terminal-, og gatesystem. Systemet skal forenkle arbeidsflyten, automatisere trafikkovervåkningen og sikre effektive havneanløp.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borg Havn er Oslofjordens nest største havn, og Norges største mixed cargo-havn, får Moderne Transport opplyst. At havnen nå får på plass et komplett system er terminalsjef Kenneth Mathisen fornøyd med.

Fakta

Med virksomhet i Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler håndterte Borg Havn mer enn 67.000 TEU og 2.240.326 tonn med gods i 2021.

Borg Havn er i vekst, og er den nest største i havna i Oslofjorden, påpekes det.

Grieg Connect, en del av Grieg Gruppen, leverer moderne, skybaserte systemer for anløpshåndtering, havnesikring, terminaldrift og ferger i Norden. I 2021 stod Grieg Connect for 80 prosent av systemene til havner og 50 prosent av systemene til containerterminaler i Norge.

- Modulene fra Grieg Connect er et godt valg for oss. Samlet utgjør de en helhet som effektiviserer vår håndtering av havneanløp, gateflyt og den daglige driften på terminalen.

Connect har også en industriell, langsiktig eier, noe som betyr forutsigbarhet for oss. Et system som passer sammen, betyr økt konkurransekraft for havne- og terminaldriften vår, sir han. Systemet arbeider også mot havnesikringen ISPS.

- Viktig

Systemet kan brukes for alle varetyper og info kan deles med andre norske havner. Leveransen inkluderer containerterminalsystemet, «Terminal», havnesikringsløsningen «Security» og havnedatasystemet «Port». For Grieg Connect er avtalen med Borg Havn viktig.

- Borg Havn bygger med dette en moderne, digital grunnmur for sine kunder, som bare blir mer viktig for å være en attraktiv partner fremover. Ved å velge et komplett system av alt fra containerdrift til anløpshåndtering, vil havnen og terminalen oppleve bedre informasjonsflyt og et felles situasjonsbilde. Det vil gi bedre beslutningsgrunnlag og effektivisere driften sier Dan Steinnes, salgssjef i Grieg Connect.

- Spennende

Terminalsjef Kenneth Mathisen forteller til Moderne Transport at Borg Havn har jobbet lenge med å finne det system som skal være mest mulig optimalt for deres virkelighet i hverdagen.

- Systemet vi nå har valgt, skal også brukes av alle aktørene i havna. I praksis betyr det at selv de største vareeierne som eksempelvis Borregaard, Nordic Paper, Europris og Norske Skog, tar dette i bruk. Vi ønsket å finne en løsning som kan oppfordrer aktører og vareeiere til å benytte systemet, som gagner alle. Driftsutgiftene til alle brukerne vil gå ned, og dette er også en tjeneste som ikke koster brukerne noe. Dette er en spennende løsning og vi ser mulighetene dette vil gi havna, sier han.

Powered by Labrador CMS