NHO: - Råkjør fra NTF

Arbeidsgiverne slår tilbake etter truslene om boikott av Risavika Terminal.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble det brudd i forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Risavika Terminal, og som en konsekvens vil NTF iverksette en boikott av Risavika Terminal fra fredag 1. november.

- Vi er svært skuffet over at arbeidsgiverne i realiten ikke ønsket å forhandle om opprettelse av en tariffavtale ved terminalen. De har nå tapt i både Arbeidsretten og Tingretten i denne saken og burde heller forhandle om innholdet i en tariffavtale i stedet for å velge konfrontasjon. I denne saken opptrer de både urimelig og uansvarlig, sa forbundsleder Roger Hansen i NTF forrige uke.

Les også: Risavika-boikott fra 1. november

- Grunnløs boikott

NHO Logistikk og Transport mener at oppfordringen til boikott av Risavika Terminal er grunnløs.

- Risavika Terminal er utsatt for et råkjør fra Norsk Transportarbeiderforbund(NTF). Under trussel om å oppfordre til boikott av Risavika Terminal forsøker NTF å overta laste- og lossearbeidet ved terminalen, skriver NHOlt på sine nettsider, og fortsetter:

- NTF hevder at de har rett til å overta arbeidet i Risavika havn med henvisning til ILO-konvensjon 137. Konvensjonen gjelder imidlertid ikke i private havner, noe som er slått fast en rekke ganger. Losse- og lastearbeidet i Risavika Terminalen blir utført av NTFs kolleger i LO-forbundet IndustriEnergi, og er regulert av tariffavtale med NHO-landsforeningen Norsk Olje og Gass. Påstander om sosial dumping og lovbrudd fra arbeidsgiversiden er en del av virkemidlene fra NTF, som vi reagerer på og har tilbakevist i media.

Oppfordringen til boikott av Risavika Terminal er grunnløs, og den eneste rette måten å forholde seg til den på, er å overse den. NHO Logistikk og Transport har sammen med bedriften forsøkt å komme frem til en ordning som hensyntar alle parters interesser, og som sikrer ordnede lønns- og arbeidsvilkår, men dette har blitt avvist av NTF. Hvis Risavika Terminal skulle gi etter for trusselen fra NTF, ville bedriftens kostnader ved losse- og lastearbeidet blitt fordoblet slik kravene er utformet.

NTF bryter med fast praksis mellom LO og NHO når de iverksetter en boikottaksjon før det foreligger en rettskraftig avgjørelse om boikotten er lovlig.

NHO Logistikk og Transport tar sterk avstand fra NTFs fremgangsmåte og opptreden i denne saken.

Vi oppfordrer alle til å opprettholde sin relasjon til Risavika Terminal på vanlig måte.

Anket

Oslo Tingrett slo 10. september fast at NTFs varslede boikott av terminalen var lovlig. NHOlt har anket saken inn for lagmannsretten. Les anken her.

NHOlt har også forfattet et brev til sine kunder og samarbeidspartnere der de oppfordrer til å støtte opp om Risavika Terminal i forbindelse med boikotten. Les brevet her.

 

Powered by Labrador CMS