Tollgründer Grete Astad og nyansatt tollkonsulent Monica Flaterås ønsker 1. april velkommen til Tollkonsults nye avdeling i Bjørnafjorden. Foto: Per Dagfinn Wolden

Velkommen til Tollkonsult i vest

I dag åpner Tollkonsult nytt kontor i Os i nye Bjørnafjorden kommune.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tollkonsult-gründer Grete Astad ser et marked for konsulenttjenester innen toll på Vestlandet.

Med seg på kontoret i nye Vestland fylke har hun nyansatt tollkonsulent, Monica Flaterås (45) fra Os. 

Osingen Monica Flaterås har godt innblikk i verdi- og logistikkjeden med blant annet 11 år fra Bring Cargo, utdanning som lastebilsjåfør og logistikkutdanning fra Handelsinstituttet i Bergen i fagene transportrett, fortolling og befraktning. Foto: Per Dagfinn Wolden

Osingen har lang erfaring fra fagområdet toll, og har solid kunnskap om næringslivet i regionen.

Hun har godt innblikk i verdi- og logistikkjeden med blant annet 11 år fra Bring Cargo, utdanning som lastebilsjåfør og logistikkutdanning fra Handelsinstituttet i Bergen i fagene transportrett, fortolling og befraktning.

– Med sin brede bransjekunnskap innen logistikk, transport og spedisjon, i hovedsak fortolling, er hun gull verdt, forteller Astad, og understreker:

- Flaterås er en ny ressurs som bidrar til å forsterke Tollkonsults eksisterende tjenestetilbud, både med sin lokale forankring og erfaring fra bransjen. Etter mange år som fortoller har hun god innsikt i hvilke utfordringer importører og eksportører møter, herunder aktører innen offshore, shipping og proviantering.

Stor etterspørsel

– Det er stor etterspørsel etter våre tjenester. Med vår kunnskap og erfaring innen toll skal vi bidra til at bedrifter etterlever tollregelverket, forteller Flaterås i sin nye konsulentrolle.

– Begrepet Customs Compliance er dekkende for det vi tilbyr av konsulenttjenester, skyter Astad inn.

- Det er viktig at importører og eksportører setter seg inn i tollregelverket, og etablerer gode kontrollrutiner internt. Jeg ønsker å bistå bedriftene i dette arbeidet, og være bedriftens «interne» tollressurs, forteller Flaterås.

I dag åpner Tollkonsult nytt kontor i Os i nye Bjørnafjorden kommune. Toll-gründer Grete Astad ser et marked for konsulenttjenester innen toll på Vestlandet. Foto: Per Dagfinn Wolden

– Hvorfor lokalisering i Os?

- Bjørnafjorden kommune er nabokommune til Bergen i sør. Os ligger strategisk til ved E39 med kort avstand til Bergen lufthavn Flesland og Bergen sentrum, sier Astad, og fortsetter:

- Ny E39 mellom Os og Bergen er planlagt åpnet i 2022, og vil gi en halvering av reisetiden. Os ligger også strategisk til i forhold til en av Norges største industriregioner i Sunnhordaland, sier Tollkonsult-gründeren og ønsker velkommen til nytt avdelingskontor i Brugata 6, 5200 Os.

Tollkonsult har de siste to årene hatt pop-up kontor i Bergen, men har nå etablert en mer permanent tilstedeværelse på Vestlandet.

Tollspesialisten, som har hatt kontor i Oslo siden oppstarten i 2003, betjener kunder fra hele Norge, Norden og Europa.

- Med dagens teknologi og digitalisering er det uproblematisk, sier Astad som understreker at det er et økende behov for konsulentbistand innen tollregelverket.

- Etablering av nytt kontor på Vestlandet er et klart uttrykk for denne utviklingen, presiserer tollgründer Grete Astad.

Powered by Labrador CMS