VESTBY: Slik vil den nye terminalen (bygget til høyre) på over 30.000 kvadratmeter se ut når den står ferdig. Her skal sorteringsanlegget bli en sentral del.

Helthjem kan firedoble volumet med nytt sorteringsanlegg

Foran høysesongen neste høst er Helthjem klar til å levere pakker raskere enn noensinne med nytt sorteringsanlegg i ny terminal i Vestby.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om 2022 er året netthandelsveksten tar et lite hvileskjær etter pandemi-boomen, er det viktig for de som tilbyr pakkelevering å forberede seg for videre vekst. Helthjem er en av aktørene som så en stor volumøkning i 2020 og 2021, med 8,7 millioner pakker levert i 2020 og 13,4 millioner pakker i 2021.

SIGNERT: Salgsdirektør logistikksystemer i Beumer Group, Lars Beier Madsen CEO i Helthjem Anders Lunde Angen, er enige om detaljene.

Neste år samlokaliserer Helthjem-eier Schibsted sin distribusjonsvirksomhet og trykkeri i et nytt bygg i Vestby. Her skal Helthjem ha et flunkende nytt og topp moderne sorteringsanlegg inn, for å sikre at videre vekst kan tas unna raskt og elegant.

- Med det nye sorteringsanlegget sikrer vi at vi klarer å sortere lynhurtig og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene er mottatt på terminalen vår i Vestby, sier Daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

50 millioner pakker i året

Det nye anlegget skal leveres av Beumer Group, og kan håndtere opptil 50 millioner pakker i året, med en maks hastighet på 250.000 pakker i døgnet eller 15.000 i timen.

Fredrik Stavik er pakkedirektør i Helthjem.

- Den største verdien på kort sikt, er at vi kan tilfredsstille kunder som er opptatte av rask levering. Det gjør at vi kan få dyttet gjennom flere pakker i ekspressvinduet på kvelden – der vi ser at vi først når en flaskehals, forteller Fredrik Stavik, som er pakkedirektør i Helthjem.

Anlegget Beumer Group leverer er en såkalt «cross belt-sorter», som har høy kapasitet og kan håndtere pakker i en lang rekke størrelser og utforminger.

- Dette er et nytt produkt som er spesielt rettet mot virksomheter som Helthjem. Det vi leverer er egentlig optimering av flyt fra vareinngang til vareutgang, forteller salgsdirektør logistikksystemer i Beumer Group, Lars Beier Madsen.

Helthjem kjørte en stor anbudsprosess før valget falt på Beumer Groups løsning. Man gikk bredt ut for å se hvilke eventuelle disruptive løsninger som fantes i markedet, før åtte leverandører til slutt ble prekvalifisert. Etter mange samtaler og lange planleggingsprosesser, fant Helthjem ut at Beumer kunne løse deres spesifikke oppgaver best.

- Det er en helhetsvurdering, basert på hvordan de løser våre behov. Det er en stor investering for oss og eierne. Det er viktig å se det lange løpet, og vi har fokusert på hva vi får i løpet av en tiårsperiode, og hvordan det er det for de som jobber der, forteller Fredrik Stavik.

- Vi trenger en partner som har referanser og en merittliste på denne typen anlegg. Og vi trenger lokal tilstedeværelse. Der huket Beumer av i alle boksene, sier Anders Lunde Angen, CEO i Helthjem.

Beumer har levert flere anlegg i Norge, blant annet det nye bagasjehåndteringsanlegget på Gardermoen, og har et velfungerende serviceapparat.

Skal inn i nytt bygg

I dag skjer sorteringsprosessen til Helthjem ved et annet anlegg i Vestby – en prosess som er svært manuell. Neste vår overtar Schibsted sitt nye bygg på en annen tomt i Vestby, og ganske umiddelbart går Beumers folk i gang med å montere det nye sorteringsanlegget, som vil kreve mellom 5000 og 6000 m². Innkjøringen vil skje i løpet av sommeren 2023, før anlegget skal være helt klart til aksjon innen høysesongen for netthandel kicker inn i november 2023.

Helthjem var først i Norge til å tilby etikettløs levering fra eget hjem. Dette vil fortsatt medføre en viss manuell innsats også i det nye anlegget. Ved etikettløs levering skriver kunden på en kode på pakken, men denne må erstattes av en etikett i anlegget.

- Det menneskelige øyet ser fortsatt mest kompetent til å lese håndskrift, forteller Anders Lunde Angen, CEO i Helthjem.

Rent praktisk vil pakker med kode sorteres ut til en egen merkestasjon, der ansatte leser koden, printer en etikett og setter på pakken. Hvordan denne prosessen blir løst i Beumer Groups oppsett var blant de utslagsgivende faktoren til at Beumer ble valgt.

- I prosessen har det viktig at det har vært kompetente folk fra Helthjem og fra vår side, som har sittet sammen sett på alle flyter og prosesser. Så vi har funnet en løsning som passer den flyten godt. Det er viktig at man får levert et riktig produkt til nye kunder, smiler Lars Beier Madsen hos Beumer Group.

Powered by Labrador CMS