Øyvind Lund (til venstre) i Bastø Fosen mottok prisen fra leder i Logistikkforeningen Østfold, Stig Gustavsen (i midten) og styremedlem Are Gråthen.

Bastø Fosen priset for miljø og effektivitet

Logistikk- og innovasjonsprisen for 2017 ble tildelt til Bastø Fosen for sin nye effektive og miljøvennlige satsing på ruten Horten Moss.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bastø Fosen fikk tildelt konsesjonen på fergesambandet Horten-Moss for 2017-2026, og har i bakkant av det gjort strekningen både mer effektiv og miljøvennlig. De var derfor en verdig vinner av Logistikk- og innovasjonsprisen som ble delt ut av Logistikkforeningen under Logistikkdagen Østfold torsdag.

- Dette er en stor anerkjennelse. 2017 startet nemlig en ny æra for Bastø Fosen, sa administrerende direktør Øyvind Lund da han mottok prisen.

Bastø Fosen har kjøpt inn tre helt nye og toppmoderne ferger til sambandet, og i tillegg oppgradert de tre resterende fergene som trafikkerer strekningen kraftig. Det medfører blant annet en reduksjon i NOX-utslippene med 80 prosent.

I tillegg er kapasiteten oppjustert med rundt 30 prosent daglig, noe som gjør flyten på Norges mest trafikkerte fergesamband betraktelig bedre.En annen faktor gjør også flyten bedre. Fra 1. januar ble AutoPASS innført som betalingsmetode.

De nye fergene til Bastø Fosen har bare ett dekk, men det er på hele 140 meter. Det gjør fleksibiliteten større for tungtransporten. 

- Dette er Norges mest avanserte AutoPASS-system, som blant annet tar hensyn til åtte-ni ulike billengder og om det dreier seg om en elbil eller ikke, sier Lund.
Prisen består av 20.000 kroner og et maleri.

Over 200 mennesker var til stede under Logistkkdagen Østfold ved Quality Hotel Sarpsborg torsdag. Du kan lese mer om konferansen i neste utgave av Moderne Transport.

Powered by Labrador CMS