Kjell Ivar Maudal går fra tog til fly. Her på vei til åpningen av sidesporet på Voss Water i 2017. Foto: Per Dagfinn Wolden

Fra bane til fly

Kjell Ivar Maudal forlater Bane NOR til fordel for flybransjen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere lederen for godsterminalene i jernbaneselskapet har full bakkekontroll som nyansatt Chief Commercial Officer (CCO)i Widerøe Ground Handling AS.

På vårt spørsmål om hvorfor han forlater Bane NOR (tidligere Jernbaneverket) etter syv år som Head of Terminals, svarer han:

- Jeg har trivdes særdeles godt, men så dukket det opp en spennende mulighet jeg ikke kunne si nei til.

Maudal er imidlertid tilbake i en bransje han kjenner godt fra før. Det være seg i ledende roller innen prosjekt og salg i SAS (Scandinavian Airlines) og Widerøes Flyveselskap, Ground Handling.

Vi møtte Maudal på Bane NORs stand på Transport og Logistikk 2019, hans siste jobb for jernbaneselskapet. Maudal har lenge vært opptatt av å skape oppmerksomhet rundt jernbanens rolle i dagens og fremtidens transport- og logistikknæring, og det å formidle jernbanens fortrinn som det effektive, sikre og miljøvennlige valget.

Som leder av terminaler i Bane NOR var Maudal en av innlederne på Transport og Logistikk, hvor tema var vareeiernes ønske om fortsatt mer gods på bane.

Maudal understreker betydningen av det å stå sammen. Bane NOR hadde da også felles stand med godstogselskapene og Jernbanedirektoratet, og hvor hovedtemaet var «Gods på bane- effektivt, sikkert og miljøvennlig».

Som nyansatt Chief Commercial Officer i Widerøe Ground Handling har Maudal en sentral rolle for logistikken i en storleverandør av bakketjenester til flyselskapene, som blant annet lasting og lossing av bagasje og frakt.

Det er de på bakken som vet aller best at flyreiser er mer enn å fly, og at det kreves en komplisert logistikk for at en flyplass skal fungere.

Widerøe Ground Handling håndterer årlig nær 185.000 flyvninger, er etablert ved 41 lokasjoner rundt om i Norge og har mer enn 1800 tilknyttede medarbeidere. Selskapet er en fullservice leverandør av bakketjenester til flyselskaper som Widerøes Flyveselskap, SAS, KLM, Air France, Lufthansa, Thomas Cook med flere.

Powered by Labrador CMS