«Nordic Air Cargo Symposium» fokuserer på norsk sjømat og tilgangen til verdensmarkedene. (Foto: Avinor/Catchlight)

«Nordic Air Cargo» til Oslo

Avinor er vertskap for den internasjonale flyfraktkonferansen «Nordic Air Cargo Symposium».

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konferansen fokuserer spesielt på norsk sjømat og tilgangen til verdensmarkedene.

Historiens første

Det er første gang «Nordic Air Cargo Symposium» arrangeres i Norge.

«Nordic Air Cargo Symposium» fokuserer på det nordeuropeiske markedet. Leverandører, flyselskap, investorer, grundere, og andre store aktører møtes for å få innsikt i luftfartsmarkedet og knytte nye forbindelser.

– Norge er størst

I fjor ble det eksportert sjømat til en verdi av 5,5 milliarder kroner fra Avinors lufthavner, noe som har stor betydning for norsk verdiskaping.

- Norge er det desidert største flyfraktmarkedet i Nord-Europa, foruten Storbritannia. Vi opplever derfor stor oppmerksomhet blant flyselskapene rundt det norske flyfraktmarkedet. Vi synes det nå er svært positivt at Norge får en arena der alle kan møtes, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Siden 2006 har Norge hatt en årlig vekst i flyfrakt på 10 til 15 prosent, mens det i 2018 var en liten nedgang. Samtidig har Avinor tatt en ledende rolle i det nordiske flyfraktmarkedet ved å fasilitere og legge til rette for mer direkte kapasitet til Norges største handelspartnere.

- Konferansen vil være en god anledning for sjømatnæringen å treffe beslutningstakerne hos de største fraktflyselskapene i verden, sier Langaas.

Den årlige nordiske konferansen for flyfrakt har vært arrangert i København, Göteborg og Stockholm. I fjor var symposiet tilbake i den svenske hovedstaden og Arlanda flyplass.

Flyfraktguru

– Vi er et samlingspunkt for ulike flyfrakt-tema i Norden. Derfor er det helt ok å flytte litt på seg, sier Lars-Gunnar Comén i Euroavia International. Han er som en flyfraktguru å regne, og har stått bak og drevet konferansen i mer enn ti år.

Både Lars-Gunnar Comén i Euroavia International (t.v.) og flyfraktsjef Tom E. Mikkelsen i Marine Harvest er selvskrevne deltagere på «Nordic Air Cargo Symposium». Foto: Per Dagfinn Wolden

Comén forteller at symposiet er en plattform hvor avsendere og store industriaktører møtes for å lære og utveksle.

– Vi er det eneste regionale arrangementet som fokuserer på det nord-europeiske luftfartsmarkedet. Konferansen samler representanter for lastoperatører, speditører, integratorer, fraktører, flyselskaper, flyplasser, investorer, gründere, leverandører og mange flere sier Comén.

Topp cargo-figurer

Konferansen finner sted på Radisson Blue Plaza Hotel i Oslo den 28. og 29. mars. Blant annet vil de globale utfordringene innen flyfrakt, planer om fremtidig vekst i nordisk sjømateksport og nettverksutvikling være blant temaene.

Konferansen frister med følgende innledere: Guillaume Halleux, Chief Cargo Officer i Qatar Airways Cargo, Jonatan Celetaria, Sales Director i Air Bridge Cargo, Janne Tarvainen, Managing Director i Finnair Cargo, Andreas Mikalsen, Managing Director i Mowi (tidligere Marine Harvest), Øyvind Hasaas, lufthavnsjef ved Avinor Oslo lufthavn og mange flere.

Powered by Labrador CMS