Med Router kan man sette dobbelt så mange robotoer i sving på et AutoStore-anlegg, samtidig som hver robot jobber mye smartere. Her fra Boozts lager i Ängeholm, som har verdens største AutoStore.
Med Router kan man sette dobbelt så mange robotoer i sving på et AutoStore-anlegg, samtidig som hver robot jobber mye smartere. Her fra Boozts lager i Ängeholm, som har verdens største AutoStore.

Gjør AutoStore langt mer effektivt

Nyutviklet programvare gjør det norske robotsystemet mye raskere, smartere og kan potensielt firedoble varestrømmen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Router heter programvarepakken som virkelig skal få fart på AutoStore-installasjonene rundt om i verden. AutoStore selv omtaler dette som den største revolusjonen for selskapet på mange år.

Router innebærer en effektivisering av robotene på opptil 40 prosent. Det Ruter gjør er å rekalkulere «ruten» roboten skal ta underveis. Dette skjer mange ganger hvert sekund, slik at ruten hele tiden blir optimalisert. For de store robotsystemene betyr dette selvfølgelig mye, men kanskje spesielt for mindre robotsystemer vil man kunne effektivisere voldsomt. Det innebærer nemlig at «bestillinger» kan skje hele tiden uten at det skapes noen «kø» hos robotene.

– Å finne den beste ruten for hundrevis av roboter på en gang, er utrolig komplisert. Og det er her Router kommer inn, sier Jonas Neraal Jakobsen, direktør for systemdesign hos AutoStore.

– Router er en helt ny programvare som gir oss muligheten til å gjøre mer enn 100 ganger så mange vurderinger for hvert valg vi må ta. Enten det er å avgjøre hvilken robot som skal gjøre hvilken jobb, eller hvilken rute den roboten bør ta. Det gjør at vi kan utnytte hver eneste robot maksimalt, forklarer han.

Dobbelt så mange roboter

Den bedrede effektiviteten oppnås både gjennom at hver enkelt robot jobber smartere, og ikke havner i «rushtrafikk» på gridet, samtidig som det nå blir mulig å ha dobbelt så mange roboter på hvert anlegg uten at det blir kaos.

– Vi kan raskt tilpasse oss endringer, som kanselleringer eller uventede ordre, sier Jakobsen.

Her kan du se Jakobsen forklare hvordan systemet fungerer:

Router kan implementeres i alle AutoStore-anlegg, både eksisterende og nye, enten det er et gigantisk lager eller et mikrolager på bakrommet i butikken. Gjennom å investere i programvaren mener AutoStore at kundene potensielt kan firedoble varegjennomstrømningen.

Forutse utfodringer

Karl Johan Lier, administrerende direktør i AutoStore.
Karl Johan Lier, administrerende direktør i AutoStore.

– Router-lanseringen kunne ikke kommet på en mer avgjørende tid for bransjen vår. Denne revolusjonerende programvaren, som er tilgjengelig for alle AutoStore-brukere, vil endre ordreoppfyllelse-landskapet i en tid der evnen til å raskt tilpasse seg betyr alt, sier Karl Johan Lier, CEO i AutoStore.

– Vi ser viktigheten av å forutse fremtidens utfordringer. Denne pandemien har vist oss at detaljhandel- og netthandelsmarkedet aldri vil bli slik det var før. Black Friday og julen nærmer seg og lagre og microfulfillment-anlegg kommer til å trenge den fleksibiliteten og farten som Router kan levere, sier han og legger til at dette er den største fremskrittet for AutoStore på mange år.

I utviklingen av Router gjorde over 60.000 simuleringer for å gjøre systemet så effektivt som mulig. Router er allerede implementert på flere installasjoner, både store og små, og ifølge produsenten bekrefter bruken ved disse anleggene effektivitetsøkningen som simuleringene viste at man kunne forvente.

Powered by Labrador CMS