Komplett bygger ut Autostore-anlegget

Komplett Group trenger mer plass og dobler nå kapasiteten i Autostore-anlegget i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har kraftig vekst, og vi ha klare målsetninger om vekst i årene framover også. For å møte det er vi nødt til å utvide kapasiteten vår, sier logistikkdirektør Steffen-André Welfler til Moderne Transport.

Dagens Autostore-anlegg har en kapasitet på 33.700 kasser, med 55 roboter og 27 conveyorporter. Utvidelsen vil tilføre 38.800 kasser, 20 roboter og 20 nye og mer effektive karusellporter.

Komplett Group forbindes først og fremst med elektronikk, men stadig nye varegrupper føyes til. Blant andre nettbutikker i gruppen fines Blush.no, Bildeler.no og Babybanden.no.

Neste tilskudd på stammen blir Komplett Apotek, som trolig blir en realitet i løpet av året. Apotek-konseptet er en av flere utløsende årsaker til utvidelsen av Autostore-anlegget.

At det var en utvidelse av Autostore-anlegget som var riktig når kapasiteten måtte økes, var Komplett aldri i tvil om.

- Det var helt klart et opplagt valg. Dette er en teknologi og en løsning vi føler vi behersker godt. Det passer også for en veldig stor andel av vårt sortiment. Vi har stor tro på dette konseptet, nettopp fordi det er veldig driftssikkert med veldig lite nedetid. Det er også veldig enkelt skalerbart med høy fleksibilitet, sier logistikkdirektøren.

Element Logic har vært systemintegrator for Autostore siden 2003 og leverer systemet til Komplett.

- Komplett har vært en veldig viktig partner for oss for å utvikle konsept og prosesser rundt det unike systemet. De betrakter jo lageret sitt i Sandefjord som en logistikkmaskin som de stadig ønsker å utvikle videre, sier salgssjef for Autostore i Element Logic Terje Skjølberg.

Powered by Labrador CMS