KAKELAG(ER): Leveransen ble feiret med kake. Fra venstre: Knut Lilloe Salvesen, KAM i Strongpoint, Gisle Elvebakken, adm. dir. i Strongpoint Norge, Ole Bakurowitz, product manager storage i Collicare og Knut Sollund, CEO i Collicare.

Fikk kake i Autostore

Collicare har fått sin første Autostore. Og Strongpoint har levert sin første Autostore. Slikt blir det kake av.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikk23: Har du husket å melde deg på vårens viktigste logistikk-konferanse?

Marsipankaken ble selvfølgelig distribuert gjennom det nye Autostore-anlegget, og det var en fornøyd Collicare-CEO som selv «plukket» den første varen i det nye anlegget.

I elleve måneder har en prosjektgruppe utgått fra Collicare og Strongpoint jobbet med installasjonen på det nyutvidede lageret til sistnevnte på Vestby.

Nå står 36 roboter klare i et grid som kan ta inntil 40.000 bins stablet 16 i høyden. Installasjonen er satt opp med seks karusell-porter, alle inn- og utgående.

OVERRASKELSE: Jaggu lå det ikke også en blomsterbukett i en av kassene i det nye lageret. Fornøyd mottaker er Knut Sollund.

– Investeringen medfører et ønske om å være et mer reelt alternativ for netthandelskunder og hele tiden forbedre vår konkurransekraft. Denne teknologien gjør oss i stand til å betjene kundene med tjenester av høy kvalitet og effektivitet, sier Collicare-CEO Sollund til Mtlogistikk.no.

Ny leverandør

Det er altså selskapet Strongpoint som står bak Collicares nye Autostore.

Strongpoint er et norsk, børsnotert teknologiselskap med over 600 ansatte i åtte land. 60 av disse sitter på hovedkontoret i Rælingen litt nord for Oslo. Derfra leverer de løsninger og tjenester, både hard- og software, til 3800 dagligvarebutikker over hele Norge.

Fra nå av inngår også Autostore i programmet.

– Vi er store på butikk. Nå skal vi også bli store på lager, sier daglig leder Gisle Elvebakken til Moderne Transport.

Hörmann

GRID: Anlegget hos Collicare har en kapasitet på 40.000 bins.

Selskapet vant konkurransen om Collicare mot etablerte leverandører av Autostore. Samarbeidspartner på installasjonen er tyske Hörmann Logistik som har vært distribusjonspartner for Autostore siden 2013 og har implementert ca. 40 Autostore-løsninger.

– Dette samarbeidet fortsetter, og det innebærer at våre dagligvarekunder får tilgang på implementeringsstøtte fra Hörmann, og at StrongPoint skal hjelpe Hörmann med sin dagligvarekompetanse til deres micro-fulfilment-løsninger, sier Elvebakken.

Samarbeidet omfatter Norden, Baltikum og Østerrike, Sveits og Tyskland.

Powered by Labrador CMS