Foodora i Norge testet droneleveringer i Oslofjord-området i fjor sommer. Nå vil også de prøve å utvikle en permanent droneleveringstjeneste i samarbeid med norske partnere.

Foodora begynner med med helårlig dronetjeneste 

Etter vellykkede tester i Sverige begynner Foodora med en permanent, helårlig dronetjeneste i Sverige i mai. Det inspirerer det norske søsterselskapet, som nå er på jakt etter dronepartner i Norge.

Publisert Sist oppdatert
Foodora, Tele2 og Aerit starter med fast droneleveringstjeneste i Sverige fra mai 2024.

Med Aerit og Tele2 på laget leverer Foodora mat og dagligvarer med drone til "söta bror". I en pressemelding fra Foodora kunngjøres det at svenskene fra mai kan nyte godt av mat- og dagligvarelevering med droner hver eneste dag gjennom hele året.

Foodora og Tele2 planlegger å inkludere restauranter og butikker i løpet av de kommende månedene for å tilby enda flere valgmuligheter og fleksibilitet for kundene.

Vil satse i Norge også

Nå ser det norske leveringsselskapet på mulighetene for å gjøre det samme i Norge og er på jakt etter samarbeidspartnere.

Selskapet har tidligere utført vellykkede tester av dronelevering til hytter i Oslos skjærgård. Nå tar de det et steg videre med daglige droneleveringer i Stockholms skjærgård, med indre skjærgård og Värmdö-området som første stopp. Målet er å utvide tjenesten slik at flere områder kan dra nytte av den samme bekvemmeligheten som tilbys i storbyene.

- Nå ser vi på hvordan vi kan få til det samme i Norge, formidler kommunikasjonssjef Mads Dokka Blybakken. 

Testet i Norge i august

Selskapet gjennomførte sin første droneflyvning i Norge i august 2023, og ifølge kommunikasojnssjfen peker leveringer til hytteområder i fjorder og fjellområder seg ut som mest aktuelt i en startfase i Norge.

Selskapet er nå på utkikk etter norske samarbeidspartnere med nødvendig erfaring og teknologi for å gjennomføre trygge og raske droneleveringer uten støy.

Powered by Labrador CMS