AUTONOMT: Ved containerhavnen i Felixstowe skal disse to autonome terminaltraktorene nå settes i drift.
AUTONOMT: Ved containerhavnen i Felixstowe skal disse to autonome terminaltraktorene nå settes i drift.

Først med autonome terminaltraktorer

HAVN: Den britiske havnen Felixstowe setter i drift to autonome traktorer, som skal frakte containere mellom ulike deler av havnen.

Publisert Sist oppdatert

Felixstowe ligger på østkysten av England like ved Ipswich. Havnen er den største containerhavnen på de britiske øyer med 2000 anløp i året.

Når de nå skal ta i bruk de to første terminaltraktorene, bruker de LiDAR-teknologi sammen med GPS-er. LiDAR-kameraene gir 360 graders bilde av omgivelse i sanntid. Lyssensorteknologien lager en 3D-modell av området terminaltraktoren beveger seg i. Det ligger også et digitalt kart i bunn i flåtestyringssystemet som traktorene skal operere i.

Posisjoneringen i systemet har en nøyaktighet på to centimeter og har en nøyaktighet på 0,5 grader på styrevinkelen på hjulene.

Terminaltraktorene har vært igjennom grundig testing i forkant. I første omgang skal de brukes til å transportere containere mellom to ulike deler av havneterminalen.

Det er Westwell som leverer terminaltraktorene. Ved havnen Hutchison i Thailand har Westwell allerede hatt seks tilsvarende terminaltraktorer i drift siden september 2020.

Powered by Labrador CMS