LogiMAT holder tronen som en av verdens største fagmesser for lager og intralogistikk.

Stuttgart samlet lagerbransjen

STUTTGART: Rundt 50.000 besøkere kjente sin besøkelsestid under LogiMAT - etter to år med pandemi.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PRISVINNER: Den autonome mobile roboten (AMR) ActiveShuttle fra Bosch Rexroth ble kåret til beste produkt innen kategorien lagerhåndtering.
HJEMMEFAVORITT: Log-X hadde godt besøk under messen der de viste frem sitt miniload-anlegg. Det spørs nok om ikke mye av entusiasmen fra publikum skyldes at selskapet er hjemmehørende i Stuttgart. LogiMAT-utstillingen er en gyllen anledning til å se hvilke løsninger som er på markedet. Selv så spennende de måtte være er det kun et fåtall som noen gang vil finne sin vei til det norske markedet. Vil vi noen gang få se miniload-anlegget fra Log-X her på bjerget?

Årets utgave gikk av stabelen i Stuttgart mellom 31. mai og 2. juni under tittelen “Smart – Sustainable – Safe”. Hvorvidt løsningene som ble presentert var bærekraftige og sikre kan vi bare ta arrangørens ord for, men at det var mange smarte og fiffige løsninger, var det lett å konstatere etter noen timer i messehallene.

Til tross for at messen markedsføres som en global messe, og er en av de største i verden for lager og intralogistikk, er det ikke til å komme bort ifra at den er sterkt orientert mot det tyske markedet. En av fem besøkere var internasjonale gjester.

1571 utstillere fra 39 land ble spredd ut over et utstillerareal på 125.000 m2 i de ti messehallene. AutoStore var ensom svale fra Norge, selv om Element Logic også hadde en stor stand, men offisielt representert med sitt tyske datterselskap.

I sin oppsummering sier messearrangøren seg godt fornøyd med 50.000 besøkere, men det er likevel verdt å anmerke at dette er en nedgang på nesten 20 prosent fra forrige messe i februar 2019. Den gang var det ca. 60.000 besøkere som passerte telleapparatene.

Til historien er det verdt å legge til at den store industrimessen i Hannover ble arrangert drøyt 50 mil lenger nord de samme dagene. Det er nå en stund siden CeMAT og Hannover var synonymt med den store internasjonale utstillingsarenaen for truck, lager og intralogistikk, men det er likevel et visst trykk rundt logistikk i Hannover (i år begrenset til to innendørshaller). En viss kannibalisme vil det være, selv om det utvilsomt er LogiMAT som har trukket det lengste strået i forhold til utstillerne innen intralogistikk.

Det blir spennende å se om årets nedgang var et engangstilfelle eller om de store internasjonale bransjemessene er på hell. Svaret får vi etter neste LogiMAT som arrangeres i Stuttgart 25.-27. april neste år.

NEDGANG: LogiMAT-sjef Michael Ruchty i Euroexpo Messe- und Kongress GmbH måtte konstatere at besøkstallet sank med 10.000 deltagere siden forrige messe før korona.
FAGSEMINAR: Det var utstillingene som trakk publikum, men ett og annet om trender og teknologi kunne også plukkes opp i de mange seminarene som ble holdt. Blant annet plukket vi opp noen tråder å spinne videre på innen bylogistikk og distriktslogistikk.
TILPASNING: Å eliminere svinn er viktig. BVS Verpacken var blant utstillerne som viste hvordan man kan tilpasse emballasjen til hvert enkelt kolli som skal pakkes inn.
PALLHÅNDTERING: ITO Pallpack har gjort stroppemaskinene til Mosca velkjente på det norske markedet. De viste sine ferskeste nyheter i Stuttgart. På bildet ser vi integrasjonen de har gjort med AGV-leverandøren Gebhardt.
FORPAKNINGER: Emballasjens rolle i verdikjeden er ofte undervurdert. Rajapack, Europas største leverandør av emballasjeløsninger i alle mulige tenkelige og utenkelige fasonger og formater, hadde god flyt innom standen mesteparten av messen.
STREKKFILM: Hvorfor vikle pallen med strekkfilm for hånd når en roterende arbeidsrobot fra Löffler Verpackungstechnik gjør samme nytten?
AUTOSTABLING: Automasjon av repetitive arbeidsoperasjoner var noe veldig mange utstillere hadde løsninger for. Deriblant Heripack Verpackungsmaschinen GmbH med sin autostabling på pall ved hjelp av en robotarm. Løsningen har sin klare styrke innen stabling av standardiserte enheter i en produksjonslinje.
VR: En messe på 2020-tallet blir aldri komplett uten noen innslag på VR-fronten!
Powered by Labrador CMS