Fabrikken i Fredrikstad åpnet i 2022 og har nå levert sin største ordre til det amerikanske markedet.

Rekordordre til norsk robot-startup

Har levert robot-hjul for 23 millioner kroner til amerikansk kunde.

Publisert

Wheel.me er et norsk startup-selskap som lager programmerbare robot-hjul som kan festes på det meste innen lager- og industriutstyr for å gjøre internmobiliteten enkel. Produksjonen foregår ved en fabrikk i Fredrikstad. 

Like før jul gjorde selskapet en stor levering til en amerikansk kunde, opplyser wheel.me. 

Totalt bestilte den amerikanske kunden 60 Genius robothjul, som skal brukes i konfigurasjoner på både fire og åtte hjul. Ordren ble lagt i uke 51 og allerede innen utgangen av desember var hjulene produsert og sendt fra fabrikken i Fredrikstad. 

– Vi er veldig glade og stolte over å motta denne rekordordren fra en av våre største nordamerikanske kunder. Ordrene representerer et stort fremskritt for wheel.me i de nordamerikanske automatiserings- og robotikkmarkedene – et av våre sentrale geografiske fokusområder – og gir oss et flott utgangspunkt for å nå våre sterke vekstambisjoner for 2024, sier Stefan Holländer, administrerende direktør i wheel.me AS.

KJERNEN: Dette er undersiden av en Wheel.me Genius med det spesielle Mecanum-hjulet.

Den totale ordreverdien er på 2,2 millioner dollar og implementering og installering hos kunden skal skje i første kvartal i år. 

Wheel.me tilbyr i utgangspunktet to ulike løsninger Wheel.me Genius og Wheel.me Frame. Wheel.me Genius innebærer at hjul monteres på et objekt.

Det andre systemet, Wheel.me Frame, innebærer at Wheel.me Genuis monteres på en ramme som kan tilpasses i ulike størrelser, og dermed i praksis blir en AMR tilpasset ulike lastbærere eller produkter.

Powered by Labrador CMS