VISTE NYE LØSNINGER: CCO Håvard Hallås (til høyre), som er CCO i selskapet og sales manager Niklas Poulsen hadde travle dager på Logimat. Element Logic-standen var godt besøkt alle dager.

Optimerer flyten i og rundt kuben

STUTTGART: Som ledende forhandler AutoStore jobber Element Logic knallhardt med å optimalisere bruken og systemene rundt.

Publisert Sist oppdatert
ROBOT TO ROBOT: Element Logic har lenge hatt plukkrobot fra Righthand Robotics i porteføljen. Nytt av året er AMR-løsningen fra Addverb, som kan ta produktene videre helt automatisk.

Som den opprinnelige distributøren av AutoStore og – avhengig av hvordan du teller – den største eller neste største forhandleren av AutoStore i verden, markerte Element Logic med en stor stand under Logimat i Stuttgart. Her viste Kløfta-selskapet frem gode og fremoverlente løsninger for hvordan en AutoStore kan optimaliseres.

– AutoStore utvikler seg jo hele tiden, og vil alltid være kjernen i vær automasjonsløsning. Så bygger vi på lag på lag med automasjon på utsiden, sier Håvard Hallås, som er CCO i selskapet.

En kassereise

På standen står naturligvis en AutoStore-installasjon. Fra den plukker en robotarm gjenstander, legger dem i en kasse som står på en AMR (Autonomous Mobile Robot). AMR-en kjører kassene til et transportbånd og overfører kassene til videre transport. Slik vises mulighetene Element Logic har til å effektivisere flyten på utsiden av en AutoStore.

Robotarmen som plukker er utviklet av amerikanske RightHand Robotics sammen med Element Logic. AMR-en er levert av Addverb, som i fjor ble Element Logics partner på mobile roboter og baneløsningen er utviklet spesielt for Element Logic.

VIDERE: AMR-en fra Addverb kan også overføre kasser til transportbånd, slik at varereisen kan fortsette uforstyrret.

– De vi ønsker å vise her er bevegelsen før og etter det som skjer i AutoStore, med plukkrobot, AMR og/eller banesystem. Alt blir hele tiden forbedret og optimalisert, sier Hallås.

For eksempel er robotplukkeren stadig forbedret både når det gjelder hastighet og hva den klarer å plukke, blant annet gjennom at den kan bytte sugekopp og gripemekanisme ved behov.

Dataplattform i skyen

Men minst like viktig som de fysiske systemene som håndterer godset, er informasjonsflyten og hvordan den utnyttes til å optimalisere driften. Derfor har Element Logic utviklet den skybasert dataplattformen eLogiq som samler, analyserer, deler og utnytter datastrømmer fra ulike datakilder i sanntid.

Har du husket å melde deg på Logistikk23?

Hva: Logistikk-konferanse
Når: Onsdag 31. mai, 09-16
Hvor: Vika Kino
Hvorfor: Oppdatere deg på logistikk-bransjen, både faglig og sosialt.
Hvem: Torgeir Waterhouse (Konferansier) Carl Aaby (Ikea), Teodor Bäckstrøm (Ikea), Hilde Andersen-Gott (Farmasiet), Martin Bentzen Often (NHO LT), Ole Andras Hagen (NHO LT), Christian Holth (Wallenius Wilhelmsen), Kari Due-Andersen (Akershus Eiendom), Sven Richard Magerøy Tønnessen (Posten), Inga Strümke (NTNU), Lars Erik Marcussen (Heidelberg Cement), Per-Kenneth Øye (Felleskjøpet Agri), Kjell Waløen (Volta Trucks), Øyvind Ludt (Moderne Transport), Glenn Lund (Logistikk Inside).

Se fullstendig program og meld deg på via www.logistikk23.no

– Dette gjør at kunden kan få data presentert som gjør at de kan ta gode beslutninger. Så tror vi veldig på å legge inn «smartness» i den programvaren som gjør at i kan ta beslutninger på vegne av kunden

eLogiq er bygget på Microsoft Azure-teknologien og det langsiktige målet er en helautomatisk varelagerløsning som optimaliserer seg selv, uten at lager- eller driftssjefen må ta stilling til eller foreta seg noe.

– En ting et å «flashe» et lys som sier at «nå går det sakte her – du må gjøre noe». Vi kan gjøre det for kunden uten å involvere dem og heller gi beskjed om at «nå har vi gjort noe for deg, fordi det gikk tregt». Et eksempel er å stenge inngående porter, når dataene viser at det bør plukkes og ikke fylles på. Det trenger ikke gå via en e-post til lagersjefen, systemet kan sørge for det på egen hånd – basert på fakta og ikke på tro, sier Hallås.

Powered by Labrador CMS