Asle Andersen har med seg solid havneerfaring når han tiltrer som havnedirektør i Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS.
Asle Andersen har med seg solid havneerfaring når han tiltrer som havnedirektør i Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS.

Ny havnedirektør i Midt-Norge

Asle Gunnar Andersen (46) blir ny havnedirektør i Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS (NTHR).

Publisert

Ifølge pressemeldingen fra Nord Trøndelag Havn har Andersen den solide erfaring som skal til for å følge opp de store satsingene i kystbyen Rørvik.

Andersen gjør comeback i havneselskapets han tidligere har jobbet i 17 år, blant annet som daglig leder ved havneterminalen i Rørvik. Han jobber i dag i byggevarehuset Byggeriet, og tiltrer i stillingen som havnedirektør over nyttår.

– Styret er svært tilfreds med at Asle Andersen har takket ja til å bli vår nye havnedirektør. Han kjenner havna svært godt og vil kunne videreføre det regionale havneforetaket som en viktig utviklingsaktør for Namdalskysten og Midt-Norge, sier styreleder Oddvar Bakke i NTHR.

Leder an

Den påtroppende havnedirektøren viser til havnas samarbeid med trønderske havner gjennom Kysthavnalliansen og pågående utviklingsarbeid på Namdalskysten når han forklarer hvorfor han takket ja til stillingen som havnedirektør.

– Nord-Trøndelag Havn Rørvik har i løpet av de senere årene utviklet seg til å bli en markant aktør som det lyttes til i havne-Norge. Selskapet er også en viktig premissleverandør for den lokale næringsutviklingen, blant annet gjennom etableringen av Kråkøya kysthavn i Rørvik. Med kysthavna skal NTHR bidra til å flytte deler av godsstrømmene i sjømatnæringa over på kjøl, noe som er viktig for å realisere næringas vekstambisjoner i årene som kommer, sier Andersen.

NTHR er dessuten sterkt involvert i byggingen av den regionale blå samarbeidsarenaen InnovArena, som med 90 ansatte fra ulike selskaper blir tidenes kunnskapsløft for marin og maritim sektor på Namdalskysten.

Andersen etterfølger havnedirektør Paul Ingvar Dekkerhus, som tidligere i høst takket ja til stillingen som daglig leder i Moen Marin Service.