Øker stadig

- Vi er strålende fornøyde med godsvolumene, smiler havnedirektør Tore Lundestad i Borg Havn IKS.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godsvolumene over Borg Havns kaier i løpet av årets første fire måneder, foreligger. Sammenlignet med samme periode i 2017, viser den totale godsøkningen å være på hele 24 prosent. Antall TEUs har en økning på 10 prosent. Gods transportert i container har en økning på 23 prosent. 

Langtidsleie

Borg Havn har de siste årene bygget flere lagerhaller til bruk for store kunder som eksempelvis en 10.000 kvadratmeter stor terminal for Nor Lines/Samskip.  Dessuten er det blant annet bygget lager for AS Batteriretur, kabelprodusenten Nexans og reeferterminalen som Glacio drifter, er utvidet betyelig. Dette gir leieinntekter, samtidig som at dette er kunder som benytter sjøtransport, noe som gir uttelling i økte volumer.

Akkurat dette var det som Port of Zeebrugge ble mest imponert over, da de besøkte Borg Havn like før påske -  evnen til å tilrettelegge og bygge for å sikre seg langtidskunder. Nylig ble det undersrevet en avtale om å bygge et omlag 18.000 kvadratmeter stort ligninglager for Borregaard - med 43.000 palleplasser. 

Ettertraktet

- Ved juletider hadde vi 7.000 kvadratmeter ledig lagerkapasitet, fordi en stor kunde bygde sitt eget lager. Nå er alt fyllt opp igjen. Totalt har Borg Havn godt over 60.000 kvadratmeter lagerlokaler. Om én kunde bygger eget, fylles det ledige arealet raskt opp av andre kunder. Vi har faktisk flere på venteliste - kunder som trenger lager nær kai, påpeker havnedirektør Tore Lundestad.

Powered by Labrador CMS