Arne Fosen skifter spor og dropper skinnegodset til fordel for persontog. Foto: Per Dagfinn Wolden

Arne Fosen fra gods til person

Arne Fosen slutter som sjef for CargoNet 1. juli og overtar som ny leder for NSB Persontog.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fosen har gjennom mange år vist seg som en klok, motiverende og resultatorientert leder. Han kjenner NSB og jernbanen veldig godt, og går systematisk til verks og skaper godt samarbeid rundt seg. Han er den beste kandidaten vi kunne fått til å utvikle persontogvirksomheten videre, sier NSBs konsernsjef Geir Isaksen.

Kunden i sentrum

Arne Fosen har ledet CargoNet gjennom krevende endringer. Sammen med dyktige medarbeidere har han redusert kostnadene, samtidig som kvaliteten på godsleveransen har økt, blant annet gjennom en vesentlig forbedret punktlighet.

Vi traff Fosen på åpningen av det nye jernbanesporet til Voss Water torsdag, og han hadde følgende kommentar:

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med alle de flinke folkene i Persontog og i resten av konsernet. Selv om det er store endringer i NSB for tiden, er oppgaven den samme; vi skal skape den beste reisen for kunden, sier Fosen til Mtlogistikk.

Nils Kavli er av styret i CargoNet konstituert som ny administrerende direktør i selskapet fra 1. juli. En rekrutteringsprosess starter etter sommerferien.

Tom Ingulstad vil fra 1. juli gå ut av ledergruppen i persontog og være en rådgiver for Arne Fosen frem til han går av med pensjon.

Powered by Labrador CMS