Glacio og KS Termotransport har skiftet eiere.

Glacio og K&S Termotransport er solgt

ARCUS Infrastructure Partners har kjøpt aksjene i Glacio og K&S Termotransport.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ARCUS Infrastructure Partners kjøpete 13. august aksjene i Glacio og K&S Termotransport. Glacio og K&S Termotransport er markedsledende innen tredjepartslogistikk innenfor kjøl og frys på Østlandet - og virksomhetene er lokalisert i Østfold.

Glacios virksomhet er lokalisert med moderne fryselagre i Fredrikstad og Rakkestad, mens transportvirksomheten har sin base i Sarpsborg.  Gjennom 40 år har virksomheten opparbeidet en svært solid posisjon som leverandør til ledende aktører i norsk næringsmiddelindustri. Glacio regnes som landets største på segmentet frys og kjøl. 

Har kjøpt 90 prosent av aksjene

Arcus er en frittstående fondsforvalter, som på vegne av europeiske pensjonsfond investerer i mellomstore europeiske infrastrukturselskaper innenfor tre kjernesektorer: Telecom, transport og energi. De har kontorer i fem europeiske land, og deres hovedkontor er i London.

Thomas Karlsen fortsetter som daglig leder.

Arcus og eierne av Glacio og K&S Termotransport har inngått avtale med intensjon om å overta 90 prosent av aksjene i Glacio-selskapene og K&S Termotransport med virkning fra 1. september 2019. Espen S. Karlsen vil beholde 10 prosent av aksjene etter transaksjonen, og han fortsette som leder for selskapene. Hans bror Thomas Karlsen fortsetter som daglig leder i Glacio Fredrikstad, selskapet som er lokalisert på Ørateerminalen i Borg havn.

Partene er enige om at ytterligere detaljer rundt transaksjonen er konfidensielle.

- Har alle forutsetninger for å lykkes

- Arcus satser målbevisst i sektoren for temperaturregulert matvarelogistikk. Glacio og K&S Termotransport har med sin kompetente ledelse og ansatte, solide kunderelasjoner og -portefølje de beste forutsetninger for å lykkes med sin strategi, uttaler Jordan Cott, Senior Investment Director i Arcus etter at avtalen ble signert i forrige uke.

God service er viktig

- Sammen med ledelsen i virksomheten, skal vi bygge bransjens mest attraktive samarbeidsparter med fortsatt vekt på god service, langsiktige kunderelasjoner og kostnadseffektive løsninger, fortsetter Cott.

- I Arcus har vi funnet en kompetent og langsiktig investor for virksomheten, sier Espen S. Karlsen, daglig leder Glacio Rakkestad og K&S Termotransport.

- Med Arcus’ nettverk av eksperter med industriell erfaring, sin betydelige finansielle styrke vil vi ha de beste forutsetningene for å bygge videre på arbeidet til de tidligere eierne, og ikke minst å styrke og videreutvikle selskapene framover, sier Karlsen.

Omrokkering av ledere

Espen S. Karlsen skal fortsette å være leder for den samlede virksomheten i Glacio og KS, men trer ut av rollen som daglig leder i Glacio Rakkestad og KS. Termotransport. I Glacio Rakkestad vil Christian Solberg overta rollen som daglig leder. Christian har vært formann for virksomheten siden selskapet startet i 2004, og var den naturlige kandidaten til å overta stillingen etter Espen.

I K&S Termotransport vil Stig Myrholm overta som daglig leder.

Glacio har til nå vært eid og drives fortsatt av mennesker med lang erfaring innenfor logistikk av næringsmidler.

Anlegget i Rakkestad startet opp i 2004, og har siden den gang fått en sterk posisjon i markedet for frossent gods. Glacio Rakkestad har på grunn av økt etterspørsel utvidet kapasiteten flere ganger, og er i dag en av landets største frittstående fryselager. Med sine tre tine- og innfrysingstuneller har anlegget blitt en preferert samarbeidspartner hos kunder som har behov for denne type tjenester.

I 2009 ble anlegget i Fredrikstad åpnet. Med sin unike plassering innenfor ISPS området på containerhavnen i Fredrikstad, opplevde selskapet at aktører som holder på med import og eksport av næringsmidler, kunne spare et logistikkledd.

- Der valgte vi også å bygge kjølelager, da dette var noe som var etterspurt i markedet. Glacio Fredrikstad ble i 2012 utvidet med fryselager på 6.000 palleplasser, og en superkjøl med 900 palleplasser, opplyser de tidligereoppnådde Glacio følgeeierne.

Da siste utbygging sto ferdig i 2017, var Glacios totale kapasitet:

  • Fryselager -- 32.000 paller
  • Superkjøl -- 6.000 paller
  • Kjøl -- 1.200 paller
  • Innfrysning -- 150 tonn/døgn
  • Tining --120 tonn p.r ukeundefined

Nærheten til Øraterminaleni Borg havn i Fredrikstad har vært og er viktig for Glacio. Foto: Glacios Facebook-sider.
 
 
Powered by Labrador CMS