Alligo skal flytte inn i bygget nederst til venstre på illustrasjonen. Bak til venstre sees DSVs to bygg, mens på grusområdet er bygget som blant annet skal huse NTEX nå straks ferdig, men dronebildet brukt i illustrasjonen ble tatt før det ble påbegynt. Bygget i forkant til høyre er Optimeras nye lager, mens det midtre bygget foran blant annet skal huse Farmasiet.

Flytter sine to Oslo-lagre til ett i Vestby

Alligo skal i løpet av 2023 flytte sin lagervirksomhet fra Skedsmokorset og Rosenholm til et nytt bygg i Vestby.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikk 2022

Har du husket å melde deg på til årets mest spennende logistikk-konferanse?

Når: 31. mai

Hvor: Vika Kino, Oslo

Blant foredragsholderne:

Thor Myklebust, seniorforsker, Sintef og Hyperloop Cargo

Ole Andreas Hagen, næringspolitisk direktør NHO LT

Pia Meling, VP Sales and Marketing Massterly

Lars Erik Matsson Fagernæs, CEO Aviant

Silvija Seres, matematiker og teknologinvestor, LØRN.TECH

Kim Aleksander Hammer Iversen, gründer Zendera.

Elisa Gasperini, leder for bærekraft og samfunnsansvar, Ahlsell Norge

Steffen Larvoll, Nova Retail

Runar Wiksnes, Økonom, Virke

Loek Vredenberg, CTO IBM

Se fullstendig program og kjøp konferansebilett på: www.logistikk2022.no

Alligos eksisterende logistikkvirksomheter på Skedsmokorset og Rosenholm har til hensikt å flytte inn i nye lokaler på til sammen 16.000 kvadratmeter i Vestby Logistikkpark, sør for Oslo. Alle ansatte ved eksisterende lager tilbys fortsatt ansettelse ved det nye anlegget.

– Store fordeler

Alligo er en ledende aktør innen arbeidsklær, personlig verneutstyr, verktøy og forbruksmateriell i Norden. Konsernet har en årlig omsetning på ca. 8,5 milliarder SEK og cirka 2300 ansatte. I Norge møter Alligo kundene gjennom konseptvaremerkene Tools og Univern.

– Vi ser store fordeler med å samle våre logistikkvirksomheter i Oslo-området til ett sted. Ingen av de lagrene vi har i området i dag har kapasitet til den veksten vi planlegger for i Norge. Satsingen på et nytt logistikksenter er en viktig del av å skape gode logistikkforhold og et sterkt tilbud for våre nåværende og fremtidige kunder, sier Pontus Glasberg, nordisk logistikksjef.

Alligo har signert avtale med Anthon Eiendom AS som utvikler området og skal stå for bygget, om leie av et nybygd logistikksenter i Vestby Logistikkpark. Innflytting vil skje fra og med høsten 2023.

– Alligo har nylig med stor suksess koordinert logistikkvirksomheten i Sverige til et felles logistikksenter i Örebro. Vi ser at det skaper gode forutsetninger for oss som selskap å øke effektiviteten og redusere kostnader, samtidig som det muliggjør et mer attraktivt tilbud og fornøyde kunder, sier Clein Ullenvik, konsernsjef.

Fylles opp i Vestby

Med denne avtalene begynner Anthon Eiendoms tilgjengelige tomter i Vestby å fylles opp.

– Vi har signert entrepriseavtale på bygget hvor Alligo skal inn. Der er det 8000 m² som nå er ledige, men vi er i avsluttende forhandlinger med aktører som skal ha de arealene, sier prosjektleder hos Anthon Eiendom Henning Sørlie.

Et annet prosjekt på samme område på rundt 24.000 m² er igangsatt, der er 8000 m² leid ut og Anthon Eiendom er i forhandlinger om ytterligere 8000 m².

– Da sitter vi igjen med 7500 m² i det ene bygget som fortsatt er tilgjengelig, sier Sørlie.

Powered by Labrador CMS