Amazon har bestilt totalt over 1000 slike gassdrevne Iveco-trekkvogner.

1064 gass-Ivecoer til Amazon

Amazons satser for fullt på miljøvennlig transport i Europa.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amazon har allerede mottatt 216 Iveco S-Way CNG-biler (Compressed Natural Gas) som skal benyttes av deres partnere i Europa, og ytterligere 848 biler er bestilt med levering fra midten av 2022.

Totalt investerer dermed Amazon i 1064 lastebiler med gassdrift fra Iveco.

Disse 1064 lastebilene har topp moderne FPT Industrial Cursor 13 som kjører på naturgass. De er utstyrt med 1052 liters gasstanker, den største som er tilgjengelig. De vil ha en forventet rekkevidde på 620 km.

De 848 bilene som er bestilt for levering i 2022 vil også ha Iveco Driver Pal, merkets sjåførassistent, med Amazon Alexa-funksjoner.

- Vi har vært ledende innen teknologi for gassdrevne kjøretøyer i 25 år og har utviklet løsninger som gjør det mulig å bidra til betydelige utslippsreduksjoner. Samarbeid med globale ledere som Amazon er et vitnesbyrd om den robuste kapasiteten til våre innovative produkter og vårt urokkelige mål om å redusere karbonutslipp innen 2050. Iveco Group vil fortsette å vise vei innen forbrenningsmotorer som kjører på fornybart drivstoff, den eneste levedyktige løsningen som allerede er tilgjengelig på markedet som også reduserer utslipp, sier Gerrit Marx, fungerende Chief Executive Officer i Iveco Group.

Powered by Labrador CMS