Alvdal Skurlag har nå full kontroll på transportplanleggingen.

TransFleet i Alvdal

Alvdal Skurlag har nå full kontroll på plukkeprosess og transportplanlegging.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig investerte en av landets største produsenter av prosjektleveranser av byggevarer til utvendig bruk i TransFleet TMS.

- Vi hadde behov for bedre oversikt og et system som kunne gi oss støtte i plukkeprosessen og transportplanleggingen, sier fabrikksjef Torbjørn Brevig i Alvdal Skurlag.

Bedriften ble stiftet i 1955 som ett andelslag med lokale eiere. Grunnlaget for etableringen av bedriften var eiernes ønske om å ha et lokalt sagbruk som skulle kjøpe sagtømmer fra Nord-Østerdalen. I dag har aksjeselskap ca. 600 eiere.

Glommen Skogeierforening og Alvdal Kommune eier til sammen over 50% av aksjene. Resten er fordelt på lokale skogeiere, grunneierlag og sparebanker.

Integrert løsning

- Tidligere hadde vi mye manuell håndtering og håndskrevne pakkelapper. Vi hadde behov for å forenkle og effektivisere transportplanleggingen, skrive ut etiketter mens vi plukket og pakket varer og skanne varene ut på rutene, sier Brevig.

Nå har Alvdal Skurlag tatt i bruk TransFleet TMS fra Locus. Bransjeløsningen er integrert med Zirius Trelast for sagbruk. - TransFleet TMS sørger for effektiv transportplanlegging, utskrift av kollietiketter via håndterminaler, utskrift av oppdaterte lastelister i plukkeprosessen og kontroll av opplastingen via håndterminaler, sier Brevig som også forteller at Alvdal Skurlag har fått den oversikten som trengs for god og tilfredsstillende drift. - Vi ser også at systemet er beredt for fremtiden, og det gir oss fleksibilitet i våre prosesser, sier Brevig.

Omfattende løsning

- TransFleet TMS er et standardsystem som har flere hundre brukere rundt om i Norden i dag, sier Jo Are Aslaksen, salgssjef i Locus.

Aslaksen fremhever gevinstene for kundene med forbedret leveransegrad, forbedret oppfølgning av økonomien, forbedret ruteplanlegging, bedre utnyttelse av transportkapasiteten og riktig kontrollnivå på transportutførelsen.

Locus er en del av konsernet Enghouse, med hovedkontor i Canada.

Powered by Labrador CMS