FLUNKENDE NYE: De nye 25-tonnerne fra Svetruck er klare for beinharde arbeidsuker på Alnabru-terminalen.

Svetruck klare for knallharde løft for CargoNet

ALNABRU: Seks nye motvektstrucker fra Svetruck er klare til mange og tunge løft på CargoNets terminaler på Alnabru, i Gandal, Trondheim og Bergen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av desember leverte Svetruck tre nye 25-tonns motvektstrucker til Alnabruterminalen. Tre andre trucker av typen Svetruck 25120 er også på plass eller på vei til Gandal ved Sandnes, og terminalene i Trondheim og Bergen.

24 timer i døgnet

De tre truckene som er på plass på Alnabru går tøffe dager og år i møte. Terminalen er i døgnkontinuerlig drift hele uka, med et lite unntak fra lørdag ettermiddag til søndag morgen.

- Vi går tre fulle skift, og truckene blir kjørt hardt, sier Jan Frede Strandvik i CargoNet.

Den harde kjøringen passer Svetruck bra, mener salgssjef Gunnar Erichsen.

- Grunnideen til Svetruck er å lage en kvalitetsmaskin. Man benytter tunge komponenter i hele trucken for å bygge en driftssikker maskin. Det er ikke den billigste måten å gjøre det på, men det er driftssikkerheten over tid som teller, sier Erichsen.

FORNØYD SELGER: - Det er behagelig å stelle med et merke som har et så godt rykte, sier Svetruck-selger Gunnar Erichsen.

Kostnad viktigst

For CargoNets del var likevel økonomi det viktigste elementet når Svetruck ble valgt til denne leveransen, som er en treårig avtale med opsjon på ett pluss ett år.

- Vi ba om tilbud fra leverandører ut i fra spesifikasjoner vi hadde laget. Det som gjorde utslaget er restverdigarantien vi får etter å ha brukt truckene i fem år eller 15.000 driftstimer, forteller Jan Frede Strandvik.

- Vi har kjørt Svetruck i mange år, men til syvende og sist handler alt om hvor mye hvert løft har kostet oss når vi leverer trucken tilbake igjen, legger han til.

Ny motor

I de nye 25-tonnstruckene som nå er i drift på Alnabru sitter det splitter nye 8-liters Volvo-motor på 276 hk som tilfredsstiller dagens miljøkrav. TAD872 heter motoren, og CargoNets trucker er det første Svetruck leverer med denne nye motoren.

Powered by Labrador CMS