Börjes Logistik & Spedition etablerer seg nå med egen avdeling i Norge.

Svensk speditør etablerer seg i Norge

Börjes Logistik & Spedition har fått en stor kontrakt på frakt av sprengstoff i Norge og etablerer seg med avdeling i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Börjes Logistik & Spedition har i mange år drevet trafikk i Norge. I forbindelse med at selskapet nylig vant anbudet om å distribuere sprengstoff for Orica i Norge, etablerer selskapet en avdeling her i landet og har hentet Kjell Ove Ødegård for å styre den norske delen av butikken.

Kjell Ove Ødegård, fulgte med Orica-kontrakten fra Bring, og er nå Börjes Logistikk & Transport sin representant i Norge.

Ødegård kommer fra Bring, der han har jobbet i 22 år, og blir Norges første ansatte i Börjes som en direkte følge av kontrakten med Orica.

– Siden 2004 har jeg styrt med sprengstofftransport i Bring, men nå har Bring gått bort fra å transportere klasse 1 farlig gods. Dermed fikk jeg muligheten til å bli med over til Börjes da de overtok Orica-kontrakten fra 1. januar, forteller Ødegård.

Tradisjonsrikt selskap

Börjes er et relativt stort svensk selskap med 225 ansatte i Sverige, Tyskland og nå da altså Norge. Selskapet er familieeid og ble etablert i 1947 av Börje Johansson. Selskapet drives og eies fortsatt av familien Johansson med hovedkontor i Nybro like utenfor Kalmar sydøst i Sverige. Hovedgeskjeften er internasjonale transporter og i tillegg driver Börjes 3PL-selskapet Emotion, som har fem lagre i Sverige og over 100 ansatte. Den årlige omsetningen ligger på rundt 500 millioner svenske kroner.

Selv om Orica-kontrakten var den utløsende årsaken til å etablere en norsk avdeling, ser Börjes selvsagt på alle muligheter til å vokse i Norge.

– Vi har gjennom vår virksomhet i Tyskland sett hvor viktig det er med fysisk tilstedeværelse. Norge er akkurat som Tyskland en viktig handelspartner for Sverige, og det transporteres mye gods mellom landene. Med nærvær i disse landene skaper vi gode forutsetninger for å øke vår virksomhet, sier Magnus Krantz, administrerende direktør i Börjes Logistik & Spedition AB.

Fikser det meste

Han er godt fornøyd med å få en rutinert mann ved roret i Norge.

– Med Kjell Ove får vi den kompetansen som kreves for å drive trafikk over hele Norge, noe som ellers kan være svært utfordrende, ikke minst vinterstid, sier Krantz.

Kontrakten med Orica innebærer distribusjon av sprengstoff i hele landet. Markedet følger her i stor grad de store veiutbyggingene, forteller Kjell Ove Ødegård.

– Vi har sju biler som går i fast daglig trafikk og distribuerer i hele landet, helt opp til Finnmark, sier Ødegård, og understreker at Börjes gjerne tar på seg flere oppdrag i Norge.

– Vi fikser det meste, for å si det sånn, sier han.

Powered by Labrador CMS